Algemeen

Veelgestelde vragen

Kent u onze ‘veel gestelde vragen’ pagina al? Zoals u weet is onze nieuwe website begin 2021 live gegaan. Tijdens het realiseren hiervan hebben wij nieuwe ideeën verwerkt, waaronder deze pagina.

Op deze pagina vindt u verwijzingen naar veel gestelde vragen over diverse onderwerpen, zoals vragen over onze producten. Daarnaast kunt u hier ook van alles vinden over storingen en een onderhoudscontract. Uiteraard vindt u hier ook algemene vragen.

Heeft u een vraag, maar staat deze er (nog) niet bij? Geen probleem. Onze verkopers staan zowel online als telefonisch voor u klaar en helpen u met alle plezier. In de toekomst zult u hier steeds meer handige vragen vinden.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hier een aantal veelgestelde vragen met betrekking tot Geran en haar producten. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via één van de onderstaande opties.

Ondergrondse poortopener:

– Algemeen: kijk of er obstakels (zoals sneeuw of zand) de poort blokkeren en verwijder deze.
– Fadini Combi: gebruik de noodontgrendelingsarm óf open het deksel en draai het kraantje open (tussen de motorbak en de motor) en de poortvleugel is handmatig te bewegen. Handleiding bladzijde 6 en 6, figuur 11 en 12. 
– Ondergrondse aandrijving Comunello Eagle: gebruik de noodontgrendelingsarm. Installatiehandleiding bladzijde 5 en 6, figuur 18 B
– Ondergrondse aandrijving KingGates Intro400: gebruik de noodontgrendelingsarm.

Liniaire poortopener (armen op de poortvleugels):
– Fadini Hindi: gebruik de noodontgrendeling op de bovenkant van de motor. Open het grijze of zwarte kapje bij het oude type) met een sleuteltje en draai met het kunststof sleuteltje het kraantje open. (tussen de rode en groene schroef) Handleiding poortopener bladzijde 69, figuur 12 en 13.
– Fadini Nupi: Open het klepje aan de bovenkant van de motor door deze weg te draaien en gebruikt het sleuteltje om de motor te ontgrendelen. Handleiding poortopener bladzijde 2, figuur 3.
– Comunello Abacus: open het klepje aan de bovenkant van de motor en gebruik het ‘hoeksleuteltje’ om de motor te ontgrendelen. Handleiding kit bladzijde 8, bovenste plaatje.
– KingGates Jet: schuif het klepje aan de bovenzijde van de motor weg en gebruik het sleuteltje om de motor te ontgrendelen. Handleiding Jet installatie bladzijde 10, figuur 4 en 5.

Schuifpoortopener:
– Fadini Mec 200: gebruik de speciale noodongrendelingssleutel en steek die aan de voorkant in de openering van de motor en draai naar links. De motor is dan ontgrendeld. Handleiding poortopener bladzijde 3, figuur 3, rechtse plaatje (vertical).
– Fadini Nyota: gebruik het sleuteltje om de ontgrendelingsarm aan de voorkant van de motor te kunnen bewegen. Trek totdat u een klik voelt en de motor is ontgrendeld. Handleiding Geran bladzijde 15, figuur 6.
– Fadini Junior: gebruik het sleuteltje om de ontgrendelingsarm aan de voorkant van de motor te kunnen bewegen. Trek totdat u een klik voelt en de motor is ontgrendeld. Handleiding poortopener bladzijde 14, figuur 1, 2 en 3

Comunello Fort: schuif het klepje aan de voorkant van de motor weg en gebruik het sleuteltje om de motor te ontgrendelen Handleiding kit bladzijde 6, figuur 15 en 16

Knikarm poortopener
– Fadini Aproli: open het klepje aan de voorkant van de motor met een sleuteltje. Open daarna met een los kunststof sleuteltje de motor door het kraantje open te draaien. Handleiding poortopener bladzijde 10 figuur 17,  ‘B”
– Comunello Condor: schuif het klepje aan de voorkant van de motor open en gebruik het sleuteltje om de motor te ontgrendelen Handleiding kit bladzijde 7, figuur 23,24.
– Comunello Condor 500 S, gebruik het sleuteltje aan de zijkant van de motor (onder het kunststof dopje) Handleiding bladzijde 6, figuur 15 t/m 18

– Algemeen: kijk of er obstakels (zoals sneeuw of zand) de poort blokkeren en verwijder deze en verwijder eventueel sneeuw of vervuiling van de fotocellen (1 set fotocellen aan de voorkant en 1 set achter de geopende poortvleugels.

Maak de glaasjes van de fotocellen schoon of zie de vraag: ‘De poort gaat niet open. Wat moet ik doen?’.

Hydraulische slagboom Fadini Bayt: Open het grijze deurtje. Onderaan de cilinder bevind zich tussen de rode en groene schroef een kraantje dat met de speciale kunststof sleutel naar links te ontgrendelen is. Handleiding slagboom bladzijde 7, figuur 7.

Mechanische slagboom Comunello Limit500. Open het klepje aan de voorzijde van de slagboom (onder de boom). Beweeg de boom lichtjes op en neer, hierdoor is de slagboom ontgrendeld. Handleiding Limit Bladzijde 9, figuur 17.

Mechanische slagboom Comunello Limit800. Open het klepje aan de voorzijde van de slagboom (onder de boom). Beweeg de boom lichtjes op en neer, hierdoor is de slagboom ontgrendeld. . Handleiding Limit Bladzijde 9, figuur 17.

– Maak de glaasjes van de fotocellen schoon of zie: ‘de slagboom gaat niet omhoog’
– Kijk of er niets op de lussen staat of ligt.

– Algemeen: kijk of er obstakels (zoals sneeuw of zand) de bollard blokkeren en verwijder deze. Maak eventueel  de fotocellen schoon. 

Coral: Verwijder het bronzen dopje in het deksel met een imbussleutel. Steek daarna de speciale ontgrendelingssleutel in het gat en draai naar links (op). De paal zakt vanzelf of door een lichte druk op de bovenkant van de paal. Handleiding Coral Bladzijde 10, fituur 17 (1 t/m5)

Vigilo Verwijder het dopje in het deksel met een imbussleutel. Steek daarna de speciale ontgrendelingssleutel in het gat en draai naar links (op). De paal zakt vanzelf of door een lichte druk op de bovenkant van de paal Handleiding Vigilo bladzijde 10, figuur 17 (1 t/m 5)

Talos. Let op: als het deksel geen gat met een klepje en ‘inbraakvrije’ bouten heeft, dan is de paal niet te laten zakken zonder de bouten uit te boren.

Bij ‘normale’ imbusbouten en geen klepje voor de noodontgrendelingssleutel: verwijder het deksel en draai het kraantje aan de zijkant van de pomp open. De paal zakt dan vanzelf (of met lichte druk op de paal).

Bij klepje: trek het klepje open en gebruik de speciale noodontgrendelingssleutel om de paal te laten zakken.

– Algemeen: kijk of er obstakels (zoals sneeuw of zand) de bollard blokkeren en verwijder deze. Maak eventueel  de fotocellen schoon. 

– Maak de glaasjes van de fotocellen schoon of zie: ‘De verkeerspaal (bollard) zakt niet. Wat moet ik doen?’
– Kijk of er niets op de lussen staat of ligt.

Het franco leverbedrag verschilt per land. Voor Nederland is dat € 250,- exclusief BTW. Bij lengtevracht wordt altijd lengtetoeslag berekend. 

Het franco leverbedrag voor België en Duitsland is €350,- exclusief BTW.

Bij Geran worden geen kleinorderkosten of administratiekosten in rekening gebracht. 

Het grootste deel van ons leveringsprogramma wordt uit voorraad geleverd. De levertijd van speciaal bestelde materialen verschilt per leverancier van 3 werkdagen tot 5 werkweken. Voor speciale tourniquets geldt een levertijd van ca. 2 – 12 werkweken. De meeste -standaard- tourniquets worden uit voorraad geleverd. 

Foutief bestelde materialen kunnen binnen 14 dagen retourgezonden worden, mits het standaard voorraad artikelen zijn. Speciaal bestelde goederen kunnen niet retourgenomen worden. Vraag onze medewerkers voor een retourbon want materiaal zonder retourbon worden niet in behandeling genomen. Als de materialen binnen 14 dagen retourgezonden zijn wordt een creditnota van het gehele bedrag gemaakt, m.u.v. de vrachtkosten. De kosten voor het retoursturen komen voor rekening van de klant. 

Als de materialen na 14 dagen retour gestuurd worden, worden 15 % retourkosten berekend (deze worden verrekend op de creditnota).

Het is mogelijk een onderhoudscontract voor poortopeners, slagbomen of bollards af te sluiten. Vraag onze verkopers naar de mogelijkheden.

De showroom is geopend op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 12:30 uur en van 13:00 uur tot 17.00 uur. U kunt ook een afspraak maken buiten deze openingstijden. Neem hiervoor contact op met één van onze verkopers.

Het magazijn is geopend op werkdagen van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 12:30 uur en van 13:00 uur tot 17.00 uur. Buiten deze openingstijden op afspraak. 

U kunt bij ons pinnen of contant afrekenen. 

Ja. In verband met de wisseldende staalprijzen is het mogelijk dat sommige prijzen tussentijds gewijzigd worden. Meestal worden de verkoopprijzen aan het begin van het jaar vastgesteld omdat leveranciers dan hun prijslijsten met eventuele verhogingen presenteren. Het is ook mogelijk dat sommige prijzen lager worden in verband met een gunstigere inkoop.

– Gegarandeerde continue werking dankzij de mogelijkheid voor een backup batterij

– Betere snelheids- en krachtregulering

– Grotere gevoeligheid en verhoogde veiligheid (voor obstakeldetectie)

– Geschikter voor intensief gebruik (minder tijd nodig tussen de looptijdcycli)

– Snelheidsverandering tijdens het manoevreren en de richtingsverandering aan het einde van de slag gaan vloeiender, waardoor de onderdelen van de poortopener worden gespaard.

– Het vermogen op de AUX-uitgang is 12V AC of 24 DC, wat veiliger is (bijvoorbeeld bij een kapotte lamp)

– Gebruik van een zonnepaneel is mogelijk

– Voordeel van een ingebouwde ‘energy saving mode’

– Minder stroomgebruik

– Sneller dan 230 V poortopeners.

Wij beantwoorden graag al uw vragen. Heeft u een vraag die er niet tussen staat? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop of bel ons: 0548 – 543000.