30 jaar ervaring Gratis verzending vanaf €250,- excl. btw Snelle levering Beoordeeld met een 9.3
Home > Slagbomen
Categorieën
Prijs
Prijs - slider
6,003.735,00
Merk
Merk
+ Meer tonen
Type eindkappen
Type eindkappen
Type glasklemmen
Type glasklemmen
Type grondgrendels
Type grondgrendels
Type hangpoorten
Type hangpoorten
Type hangsloten
Type hangsloten
Type inslagdoppen
Type inslagdoppen
Type magneetsloten
Type magneetsloten
Materiaal
Materiaal
+ Meer tonen
Automatisch of handbediend
Automatisch of handbediend
Hydraulisch of mechanisch
Hydraulisch of mechanisch
Links of rechts
Links of rechts
Snelheid
Snelheid
+ Meer tonen

Slagbomen

Slagbomen worden vaak gebruikt als toegangscontrole bij parkeerterreinen of -garages, bedrijfsterreinen, campings, parken, etc. Bij ons kun je terecht voor zowel hydraulische als mechanische en handbediende slagbomen van bekende merken als Fadini en Comunello. Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van automatische slagbomen. We helpen je graag met het kiezen van de juiste slagboom.
Aantal 18 36

Fadini BAYT 980 VELOCE slagboom – Hydraulisch – 2 sec – 3,2 meter – Staal gelakt

Art.nr: 9801-
2.420,-
Bekijk opties

Fadini BAYT 980 slagboom – Hydraulisch – 3 sec – 3,2 meter – Staal gelakt

Art.nr: 98010-
2.363,90
Bekijk opties

Fadini BAYT 980 slagboom – Hydraulisch – 4 sec – 4,2 meter – Staal gelakt

Art.nr: 98020-
2.400,84
Bekijk opties

Fadini BAYT 980 slagboom – Hydraulisch – 8 sec – 6,4 meter – Staal gelakt

Art.nr: 98030-
2.447,06
Bekijk opties

Fadini BAYT 980 slagboom – Hydraulisch – 14 sec – 7,4 meter – Staal gelakt

Art.nr: 98040-
2.474,71
Bekijk opties

Fadini BAYT 980 slagboom – Hydraulisch – 19 sec – 8,5 meter – Staal gelakt

Art.nr: 98050-
2.493,18
Bekijk opties

Comunello Kit LIMIT 500 slagboom – Rood – Mechanisch – DX/SX – Led rood – 2,5 sec – Max. 5 meter

Art.nr: 982500
1.836,-
Bestel nu

Comunello Kit LIMIT 500 slagboom – Grijs – Mechanisch – DX/SX – Led rood – 2,5 sec – Max. 5 meter

Art.nr: 982510
1.925,-
Bestel nu

Comunello Kit LIMIT 800 slagboom – Rood – Mechanisch – DX/SX – Led RGB – 4-6 sec – Max. 8 meter

Art.nr: 982800
2.564,-
Bestel nu

Fadini BAYT 980 VELOCE slagboom – Hydraulisch – 2 sec – 3,2 meter – RVS

Art.nr: 9811-
3.591,-
Bekijk opties

Fadini BAYT 980 slagboom – Hydraulisch – 3 sec – 3,2 meter – RVS

Art.nr: 98110-
3.591,-
Bekijk opties

Fadini BAYT 980 slagboom – Hydraulisch – 4 sec – 4,2 meter – RVS

Art.nr: 98120-
3.619,73
Bekijk opties

Fadini BAYT 980 slagboom – Hydraulisch – 8 sec – 6,4 meter – RVS

Art.nr: 98130-
3.662,82
Bekijk opties

Fadini BAYT 980 slagboom – Hydraulisch – 14 sec – 7,4 meter – RVS

Art.nr: 98140-
3.691,55
Bekijk opties

Fadini BAYT 980 slagboom – Hydraulisch – 19 sec – 8,5 meter – RVS

Art.nr: 98150-
3.734,64
Bekijk opties

Mannus handbediende slagboom met vouwvoet

Art.nr: HBSB-VVW-
Vanaf 1.355,-
Bekijk opties

Mannus handbediende slagboom vaste vorkvoet

Art.nr: HBSB-VVV-
Vanaf 1.355,-
Bekijk opties

Fadini aluminium mast – Voor BAYT 980 – Met stickers – 2,1 meter

Art.nr: 193901
154,22
Bestel nu

Verschillende soorten slagbomen

Je wilt dé ideale slagboom kopen voor jouw situatie of die van de klant, maar welk type heb je eigenlijk nodig? Dit hangt af van hoe intensief de slagboom zal worden gebruikt, de locatie, de afstand die de mast moet overbruggen en natuurlijk het budget. Geran heeft dankzij haar enorme assortiment slagbomen voor elke situatie. Denk hierbij aan een eenvoudige slagboominstallatie of een geavanceerde installatie voor een parkeergarage of bedrijventerrein, zoals een slagboom met kentekenherkenning. Met meer dan 25 jaar ervaring ben je bij Geran Handel B.V. aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar slagbomen.

Handbediende slagbomen

Wij hebben zowel automatische als handbediende slagbomen in ons assortiment. Handbediende slagbomen worden meestal toegepast op plekken waar geen stroomaansluiting beschikbaar is. Denk hierbij aan een afsluiting in een bos of weiland. Een handmatige slagboom is verkrijgbaar in talloze varianten. Zo heb je de keuze uit een vaste vorkvoet of een vouwvoet, wel of geen contragewicht, wel of niet in hoogte verstelbaar, een enkele of dubbele gasveer en natuurlijk de lengte van de boom.

Een ander voordeel dat een slagboom handbediend is, is dat deze slagboom prijstechnisch een stuk aantrekkelijker is. Een nadeel van een handbediende slagboom is dat deze wat minder praktisch te bedienen is, omdat je dan bijvoorbeeld uit je auto moet stappen.

Automatische slagbomen

De automatische slagbomen uit het assortiment – ook wel elektrische slagbomen genoemd – worden het meest toegepast. Deze elektrische slagbomen kun je weer onderverdelen in hydraulische en mechanische types. Je kiest voor een hydraulische slagboom van Fadini wanneer deze intensief wordt gebruikt, zoals bij parkeergarages, bedrijventerreinen en distributiecentra. De mechanische uitvoeringen van Comunello zijn voornamelijk voor residentieel gebruik, zoals op een camping of bij de in- en uitgang van een kleine parkeerplaats.

Ook een automatische slagboom is verkrijgbaar in vele varianten. Zo kun je kiezen uit een RVS of staal gelakte behuizing (in alle RAL kleuren op aanvraag), de snelheid van het openen en sluiten van de slagboom en heb je de keuze of de mast aan de linker- of rechterkant van de behuizing moet komen. Daarnaast kun je kiezen uit een slagboommast met een lengte van 3 tot 8 meter. Langere lengtes voor slagbomen zijn op aanvraag leverbaar tot ongeveer 12 meter.

slagbomen

Slagboom prijzen

Wanneer je één of meerdere slagbomen wilt kopen, kun je je afvragen: wat kost een slagboom? Dit hangt van meerdere factoren af. Ten eerste kun je kiezen uit een staal gelakte of roestvrij stalen behuizing. Een andere factor is de lengte van de slagboommast. Ook heeft de keuze tussen een hydraulische of mechanische slagboom invloed op de prijs. De mechanische slagbomen in ons assortiment zijn namelijk voordeliger.

Daarnaast heb je verschillende manieren om een slagboom te openen. Denk aan een intercomsysteem of simpele handzenders, maar het is ook mogelijk een compleet parkeersysteem aan te schaffen om de slagbomen in bedrijf te stellen. Nog een factor is de beveiliging die je aanschaft voor jouw situatie. Hoe meer soorten beveiliging je nodig hebt, hoe duurder het totaalplaatje van een automatische slagboom prijs wordt.

Een slagboom openen

Er zijn talloze mogelijkheden om een slagboom te openen. Denk aan handzenders, een intercomsysteem of een slagboom met kentekenherkenning. Al deze mogelijkheden om slagbomen te openen vind je terug in ons assortiment. Elke situatie is weer anders en daarom bieden wij alle verschillende mogelijkheden aan die er op de markt zijn op dit moment:

Slagboom met kentekenherkenning

Een slagboom met kentekenherkenning is de ideale uitkomst bij een bedrijventerrein, parkeergarage, parkeerterrein of camping. Het is goed om te weten dat de kentekencamera’s uit ons assortiment werken met alle soorten elektrische slagbomen. Door middel van een kentekencamera (met ANPR-software) wordt het kenteken van een voertuig gescand. Daarmee geef je enkel voertuigen toegang wanneer het kenteken van de desbetreffende voertuigen geregistreerd staat. Hieruit volgt dat de slagboom automatisch dicht blijft wanneer het kenteken niet geregistreerd staat. 

In dat geval is een intercomsysteem een uitkomst, zodat de persoon in het voertuig kan communiceren met de eigenaar van het terrein. Dankzij de slagbomen wordt de veiligheid vergroot en voorkom je op een gemakkelijke wijze dat er ongewenste voertuigen op het terrein komen. Bij ons kun je terecht voor een kentekenherkenning zuil of kentekencamera van DAS Access en Hikvision voor een complete slagboominstallatie.

Slagboom openen met telefoon

Het is ook mogelijk om een slagboom te openen met een telefoon. Dit kan door middel van een GSM module of met een bluetooth app op je smartphone. Een GSM module werkt als volgt: je belt het nummer van de GSM module en wanneer de GSM module het telefoonnummer herkent, zal de slagboom vervolgens omhoog gaan. Wanneer het nummer niet wordt herkend, gaat de slagboom niet omhoog. Uiteraard zijn de GSM modules geschikt voor alle automatische slagbomen uit ons assortiment.

Daarnaast kun je ook slagbomen eenvoudig openen met je smartphone – met één druk op de knop – dankzij de OmGate Pro bluetooth ontvanger en app. De ontvanger is zeer klein en past in elke sturing en is de ontvanger voorzien van een antenne die je er eenvoudig op kunt schroeven. Beide opties zijn betrouwbare manieren om slagbomen te openen met een telefoon.

automatische slagboom

Slagboom beveiliging

Wanneer je een slagboominstallatie plaatst, is het van groot belang dat de situatie zo veilig mogelijk is. Er mogen immers geen personen of voertuigen bekneld raken. Daarom hebben wij diverse soorten veiligheidssystemen voor slagbomen in ons assortiment, zoals fotocellen en detectielussen. Deze zetten we voor je op een rijtje:

 • Fotocellen
  Deze worden recht tegenover elkaar geplaatst, zodat ze elkaar ‘zien’. Wanneer er een voertuig of persoon tussen de fotocellen staat, wordt er een puls naar de slagboom gestuurd, zodat de mast weer omhoog gaat.
 • Detectielussen & -versterkers
  Deze lussen worden onder het straatwerk gelegd. Wanneer er een voertuig of persoon op de lussen staat, wordt er een puls naar de slagboom gestuurd, zodat de mast weer omhoog gaat.
 • Veiligheidslijsten
  Deze zogeheten contactlijsten of druklijsten worden aan de onderkant van de slagboommast gemonteerd. Wanneer er een voertuig of persoon in contact komt met deze contactlijsten, wordt er een puls naar de slagboom gestuurd, zodat de mast weer omhoog gaat.
 • Verkeerslichten of verkeerslichtzuilen
  Met een verkeerslicht of verkeerslichtzuil laat je bezoekers zien of ze de slagboom wel of niet kunnen passeren. Groen betekent doorrijden en rood betekent vanzelfsprekend dat je niet kunt doorrijden.

Een slagboom plaatsen

Een slagboom wordt geplaatst op een betonvoet, een gestorte fundatie of een bestaande betonvloer. Het is onmogelijk om slagbomen op het asfalt te monteren, omdat je niet door het asfalt kan boren. Het is mogelijk om een slagboom zelf te plaatsen, maar dit is niet aan te raden.

Vaak lukt het wel om de behuizing en mast te plaatsen, maar er komt nog veel meer kijken bij het plaatsen van slagbomen. Denk bijvoorbeeld aan het aansluiten en in werking stellen van intercomsystemen, kentekenherkenning of andere pulsgevers. Daarnaast moeten de beveiligingssystemen zoals fotocellen of detectielussen naar behoren werken, zodat de slagbomen niet voor letsel of ongelukken zorgen. Onze professionele monteurs kunnen je helpen bij het aansluiten van een automatische slagboom. Vraag ons verkoopteam naar de mogelijkheden van al onze slagbomen.

Onderhoud van een slagboom

Zowel een automatische slagboom als een handbediende slagbomen hebben onderhoud nodig. Ons advies is om jaarlijks onderhoud uit te voeren. Dit kan ook door ons worden uitbesteed. Neem hiervoor contact op met ons verkoopteam. De garantie voor een handmatige of elektrische slagboom is standaard 2 jaar. Deze garantie kan verlengd worden wanneer je een onderhoudscontract voor een slagboom bij ons neemt. Wanneer je een slagboom goed onderhoudt, kan deze tientallen jaren meegaan. Dit geldt voor zowel hydraulische als mechanische slagbomen.

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.
De waardering van geran.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1075 reviews.