30 jaar ervaring Gratis verzending vanaf €250,- excl. btw Snelle levering Beoordeeld met een 9.3
Home > Verkeerspalen > Bollards
Categorieën
Prijs
Prijs - slider
22,0018.298,00
Merk
Merk
+ Meer tonen
Kleur
Kleur
+ Meer tonen
Type eindkappen
Type eindkappen
Type glasklemmen
Type glasklemmen
Type grondgrendels
Type grondgrendels
Type hangpoorten
Type hangpoorten
Type hangsloten
Type hangsloten
Type inslagdoppen
Type inslagdoppen
Type magneetsloten
Type magneetsloten
Materiaal
Materiaal
+ Meer tonen
Diameter (in mm)
Diameter (in mm)
Doorrijbreedte
Doorrijbreedte
Doorrijhoogte
Doorrijhoogte
Type bollards
Type bollards
Uitvoering
Uitvoering

Bollards

Bollards worden ook wel pollers of inzinkbare palen genoemd en worden vaak toegepast als toegangscontrole voor een bedrijfsterrein, recreatieterrein of voor de afsluiting van een winkelcentrum. Wij bieden zowel automatische als handmatige bollards aan van het merk Fadini. Onze verkopers denken graag met je mee met het kiezen van de juiste bollard.
Aantal 18 36

Fadini CORAL hydraulische verkeerspaal

Art.nr: 0010-
Vanaf 2.575,-
Bekijk opties

Fadini VIGILO hydraulische verkeerspaal/bollard

Art.nr: 0022-
Vanaf 2.708,70
Bekijk opties

Fadini TALOS hydraulische verkeerspaal/bollard

Art.nr: 94-
Vanaf 4.515,-
Bekijk opties

Fadini TALOS M30 hydraulische bollard – H= 800 mm – Ø275 mm – 12 mm – RAL 7016

Art.nr: 9682L
Prijs op aanvraag

Fadini TALOS M50 hydraulische bollard – H= 1000 mm – Ø275 mm – 20 mm – RAL 7028

Art.nr: 9690L
Prijs op aanvraag

Fadini VIGILO vaste verkeerspaal/bollard – Instorten

Art.nr: 0025-
Vanaf 167,40
Bekijk opties

Fadini TALOS vaste verkeerspaal/bollard – Reflecterende stickers – Instorten

Art.nr: 96L-
Vanaf 575,75
Bekijk opties

Fadini TALOS C730 M30 vaste bollard – H= 1000 mm – Ø275 mm – 12 mm – RAL 7016

Art.nr: 9687L
Prijs op aanvraag

Fadini TALOS M50 vaste bollard – H= 1000 mm – Ø275 mm – 20 mm – RAL 7028

Art.nr: 9695L
Prijs op aanvraag

Fadini SIBLI handmatig verwijderbare verkeerspaal – RVS 304

Art.nr: 00170F
2.200,80
Bestel nu

Dompelpomp incl terugslagklep

Art.nr: 101P4490
456,-
Bestel nu

Dompelpompbehuizing (set) met gietijzeren deksel en koppelingen

Art.nr: 101B1500
619,-
Bestel nu

Fadini akoestisch signaal – Voor automatische verkeerspalen

Art.nr: 927000
94,-
Bestel nu

Fadini reflecterende stickers – Voor vaste paal VIGILO

Art.nr: 2558
22,40
Bestel nu

Fadini afdekplaat voor TALOS

Art.nr: 945139
275,-
Bestel nu

Talos stuurstroomkabel 18*1,5 mm (dagprijzen)

Art.nr: T2572888
24,24
Bestel nu

Fadini ontgrendelingssleutel – Voor VIGILO en CORAL

Art.nr: 22826
23,45
Bestel nu

Fadini meerprijs speciale RAL-kleur – Voor verkeerspalen

Art.nr: 600000
471,20
Bestel nu

Bollards voor elke situatie

Bollards, ook wel rampalen of inzinkbare palen genoemd, zijn stevige verticale palen die in de grond zijn geïnstalleerd. Deze bollards worden door een elektrische of hydraulische aandrijving uit een wegdek omhoog of omlaag gestuurd door middel van pulsgevers. Geran Handel B.V. levert al ruim 25 jaar bollards. Dankzij ons grote assortiment hebben wij een bollard voor elke situatie. Ze dienen onder andere als beveiliging tegen ramkraken, afzettingen voor (bedrijven)terreinen of om het autoverkeer te regelen. Daarnaast kunnen deze inzinkbare palen bij de volgende locaties of plaatsen worden toegepast:

 • Autodealers
 • Bankgebouwen
 • Bedrijventerreinen
 • Busbanen
 • Overheidsgebouwen
 • Juweliers
 • Sluiproutes
 • Winkelcentra
 • Woonwijken

Verschillende soorten rampalen

Wij hebben verschillende soorten bollards in ons assortiment voor elke situatie. Zo moet je denken aan palen in verschillende hoogte- en breedtematen. Daarnaast zijn de bollards verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten: RVS 304, RVS 316, staal gelakt of verzinkt. Bij ons kun je terecht voor zowel vaste als automatische verkeerspalen of parkeerpalen van het Italiaanse merk Fadini. Deze bollards zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar gaan ook nog eens jarenlang mee.

Het is sterk aan te raden om een bollard tweemaal per jaar te onderhouden. Dit is natuurlijk afhankelijk van de situatie. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waar dagelijks tractoren met veel modder voorbij rijden. Uiteraard kan het onderhoud van een bollard door ons uitbesteed worden.

Anti rampalen

De anti-terreur rampalen in ons assortiment kunnen tegen een stootje. Deze bollards worden de M50 of K12 bollards genoemd. Ze worden veel gebruikt in grote steden en winkelcentra. Ze zijn getest middels een crashtest en vallen onder de PAS 68 norm. Gelijktijdig zijn de verkeerspalen dan ook getest volgens de ASTM F2656-15 C70 test en IWA 14-1: 2013V/7200 (N3C)/80. Hierdoor zijn de bollards zeer geschikt in situaties waar een hoge veiligheid vereist is of om bepaalde gebieden op een effectieve manier tegen (terroristische) aanslagen met voertuigen te beschermen.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld winkelstraten, overheidsgebouwen of pleinen. De automatische verkeerspalen zijn getest om een vrachtwagen tegen te houden van ca. 6800 kg. Deze vrachtwagen rijdt met ca. 80 km/h tegen de paal aan rijdt. De iets minder zware versie voldoet aan de M30 normering.

Automatische bollards

Naast de anti-terreur rampalen kunnen wij je ook voorzien van zowel vaste, handbediende als automatische bollards in allerlei soorten en maten. Deze worden het meest toegepast. Alle diverse soorten zijn voorzien van een rubberen stootrand, zodat de inzinkbare paal niet snel beschadigd raakt. De hydraulische bollards van Fadini zijn verkrijgbaar in 3 verschillende types: CORAL, VIGILO en TALOS. Alle 3 de types zijn voorzien van led verlichting, zodat de bollard paal goed zichtbaar is. Bij de CORAL en VIGILO zou je ervoor kunnen kiezen de led verlichting weg te laten, maar dit is niet aan te raden.

Daarnaast kun je kiezen uit een hoogte van 500 mm of 800 mm, de kleur en het materiaal van de behuizing. Bij de TALOS kun je ook een keuze maken tussen een wanddikte van 4 of 12 mm. De standaard wanddikte is 4 mm dik en de gepantserde versie (M30) is 12 mm dik. Wanneer je kiest voor een bollard van Fadini, kies je voor snelheid. Al deze hydraulische inzinkbare parkeerpalen gaan met een snelheid tussen de 2 en 3 seconden omhoog en omlaag.

bollards

Vaste bollards

Naast de automatische bollards hebben wij ook een ruime keuze aan vaste bollards van Fadini in ons assortiment. Je kunt kiezen uit een vaste VIGILO, een TALOS, een TALOS M30 en een TALOS M50 bollard. Het voordeel van een M30 type is dat deze een wanddikte van 12 mm heeft en er dus voor zorgt dat jouw gebouw of terrein extra beveiligd is. Het voordeel van een M50 type is dat deze een wanddikte van 20 mm heeft en dus voor nóg meer veiligheid zorgt.

Een bollard bedienen

Bollards kun je op talloze manieren bedienen. Dit hangt onder andere af van de situatie, het budget of het aantal gebruikers. De meest voorkomende toepassing is een parkeerpaal met afstandsbediening of handzender. Naast het bedienen van een parkeerpaal met afstandsbediening kun je ook kiezen voor één van de andere mogelijkheden:

 • Afstandsbediening/handzenders
  Met een druk op de knop kun je een parkeerpaal met afstandsbediening openen.
 • Automatische uitrijlus
  Een detectielus die voor de uitgang van de bollard ligt. Wanneer je met een voertuig op deze uitrijlus staat, gaat de bollard automatisch omlaag.
 • Kentekenherkenning
  Door middel van een kentekencamera (met ANPR-software) wordt het kenteken van een voertuig gescand. Wanneer het systeem de kenteken herkent, gaat de bollard omlaag. Blijft de bollard omhoog staan? Dan is het kenteken niet geregistreerd.
 • GSM module
  Wanneer je naar het nummer van de GSM module belt en de module herkent het 06 nummer waar je mee belt, gaat de verkeerspaal omlaag.
 • Smartphone
  Het is ook mogelijk een verzinkbare paal te bedienen via een smartphone. Wanneer de app is geïnstalleerd en de gebruiker in het bereik van de bluetooth verbinding of WiFi verbinding is, kan de gebruiker met één druk op de knop de bollard bedienen. Daarnaast kun je de app zó instellen, dat de bollards automatisch omlaag gaan wanneer de gebruiker binnen een bepaald bereik zit.
 • Intercom- of videofoonsysteem
  Wanneer een gast of gebruiker niet over één van bovenstaande middelen beschikt, maar wel graag wil doorrijden, kan hij gebruik maken van een intercom of videofoonsysteem. Deze wordt doorgeschakeld naar de eigenaar van het desbetreffende terrein en kan de eigenaar ervoor kiezen de bollard of meerdere bollards te laten zakken voor de gast.
 • Parkeersystemen
  De gebruiker drukt op de knop van de parkeerzuil en krijgt een ticket, of betaald vooraf. Wanneer de gebruiker weer wil uitrijden, kan hij op basis van een kentekenherkenningssysteem weer uitrijden of hij betaald de ticket bij een betaalzuil.
 • Sleutelschakelaar of drukknop
  Met één druk op de drukknop gaat de bollard naar beneden. Deze kan ook worden bediend door middel van een sleutelschakelaar.

Verkeerspaal of bollard beveiliging

Het is van groot belang dat de situatie rondom de bollard of verkeerspaal veilig is. Hiervoor hebben wij verschillende soorten beveiliging in ons assortiment. Het is aan te raden om verkeerslichten of verkeerslichtzuilen te plaatsen naast bollards, zodat de gebruiker kan zien of hij wel of niet door kan rijden. Groen betekent: de bollard is omlaag. Rood betekent: de bollard is omhoog.

Daarnaast is het ook sterk aan te raden om gebruik te maken van detectielussen van BBC Bircher bij bollards. Een detectielus is een lus van koperdraad dat in of onder het wegdek zit. Door deze lus aan te sluiten op een lusdetector ontstaat er een magnetisch veld. Wanneer er een voertuig op de detectielus staat, verstoort het voertuig het magnetische veld en gaat de bollard niet omhoog.

Nog een manier om de situatie van bollards te beveiligen zijn overzicht camera’s. Deze camera’s zorgen ervoor dat alles wordt vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waar een voertuig tegen een bollard aan rijdt. Zo dient een videofoon ook als een overzicht camera.

rampalen

Anti rampaal of inzinkbare paal monteren

Hoe monteer je een anti rampaal of inzinkbare paal? Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een bollard monteert. Vanzelfsprekend monteer je een anti rampaal in de grond. Zorg ervoor dat je voldoende beton stort rondom de bollard, zodat hij goed op zijn plek blijft zitten. Je kunt ervoor kiezen om dit eventueel met bewapening te combineren. Dit is afhankelijk van de situatie. Daarnaast moet je er op letten dat er een goede waterafvoer is door drainage of door het gebruik van een dompelpomp.

Bij de M30 en M50 bollards zijn speciale voorschriften voor het type beton, de dikte van het staal en de manier van het monteren. Het is goed mogelijk om zelf een bollard te monteren, mits je de elektra op een professionele manier kunt aansluiten en programmeren. Het monteren van een anti rampaal of inzinkbare paal kun je ook door één van onze monteurs laten doen.

Bollards vervangen

Wanneer bollards beschadigd zijn door bijvoorbeeld een aanrijding en de bollards zijn niet meer te repareren, is het belangrijk om de bollards te vervangen. De hydraulische unit en de pomp zitten in de binnenkant van de behuizing van de bollard. Dit heeft als groot voordeel dat bij een eventuele aanrijding de verkeerspaal eenvoudig uit de behuizing getakeld kan worden. Bollards kunnen eenvoudig worden vervangen door middel van een eenvoudig stekkersysteem. Er hoeven dus geen hydraulische leidingen van de zuiger naar de pomp te worden gelegd. Op deze manier voorkom je lekkages en vervuilingen.

Bovendien is het binnenwerk van de verkeerspalen bij schade zeer eenvoudig uit de behuizing te halen, zodat je bepaalde onderdelen of het complete binnenwerk kunt vervangen. Het vervangen van één of meerdere bollards kunnen onze monteurs voor je doen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.
De waardering van geran.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1113 reviews.