Poortaanslag en poortstopper voor poorten

Een poortaanslag of poortstopper wordt gebruikt voor het stoppen of tegenhouden van een poort(vleugel), schuifpoort of schuifdeur. In het assortiment vind je verschillende varianten, waaronder middenaanslagen en grondstoppen. Voor vragen kun je altijd terecht bij onze deskundige specialisten of bestel meteen de perfecte poortstop of poortaanslag.

Toont alle 15 resultaten

Aantal zichtbaar: 32 16

Comunello middenaanslag – Elektrolytisch verzinkt

Art.nr: 169C
6,20
7,50 Incl.btw
Bestel nu

Comunello middenaanslag – Elektrolytisch verzinkt

Art.nr: 170C
5,38
6,51 Incl.btw
Bestel nu

Comunello middenaanslag – RVS 304

Art.nr: 170RVS
20,75
25,11 Incl.btw
Bestel nu

Locinox CGS grondstop – Massief – Voor SUBY

Art.nr: CGS
35,82
43,34 Incl.btw
Bestel nu

Locinox OGS grondstop – Regelbaar voor poorten

Art.nr: OGS
38,02
46,00 Incl.btw
Bestel nu

Locinox SABO grondstop – schroefbaar voor poorten – Niet gecentreerd

Art.nr: SABO
34,65
41,93 Incl.btw
Bestel nu

Locinox EGS economische grondpot – Voor grondgrendels

Art.nr: EGS
11,21
13,56 Incl.btw
Bestel nu

Deurvastzetter met voetstift – Grijs – 165 x 30 mm

Art.nr: BK711
14,50
17,55 Incl.btw
Bestel nu

Locinox GATESTOP poortstop met stootrubber

Art.nr: GATESTOP
27,62
33,42 Incl.btw
Bestel nu

Comunello eindstop voor schuifpoort – Met bevestigingsplaat

Art.nr: 202
20,10
24,32 Incl.btw
Bestel nu

Grande Forge poortaanslag 90 x 90 x 25 mm

Art.nr: BF20
12,75
15,43 Incl.btw
Bestel nu

Comunello aluminium middenaanslag – Poortstop – H=55 mm

Art.nr: 363000
94,60
114,47 Incl.btw
Bestel nu

Rubber stop conisch – Ø30 mm

Art.nr: 471PM30
7,55
9,14 Incl.btw
Bestel nu

Rubber stop conisch – Ø50 mm

Art.nr: 471PM50
18,00
21,78 Incl.btw
Bestel nu

Rubber stop cilindrisch Ø 30 mm

Art.nr: 471D30
8,96
10,84 Incl.btw
Bestel nu

Verschillende type poortstoppers en poortaanslagen

Met het plaatsen van een poortstopper of poortaanslag zorg je ervoor dat de poort(vleugel) op de gewenste stand stopt wanneer deze wordt geopend of gesloten. Hiermee voorkom je dat een poortvleugel de verkeerde kant op gaat wanneer je deze sluit, of juist te ver open gaat wanneer je de poort opent. Op deze manier zorg je voor een langere levensduur van de poort en eventuele poort automatisering. Omdat elke situatie uniek is, hebben we een breed scala aan aanslagen en stoppers.

In het assortiment vind je de volgende varianten:

  • Poortaanslag
  • Middenaanslag
  • Poortstopper
  • Grondstop
  • Eindstop
  • Grondpot
  • Rubber stop
  • Deurvastzetter

Naast de vele variaties heb je ook een keuze uit verschillende materialen. Zo vind je onder andere een elektrolytisch verzinkte, aluminium, massieve of roestvrij stalen poortaanslag of poortstop terug in het assortiment. Daarnaast kun je hier ook terecht voor rubberen stoppen.

Poortaanslag om een poort te sluiten

Een poortaanslag wordt gebruikt om één of twee poortvleugels op een nette en veilige manier te vergrendelen wanneer je de poort in een gesloten positie zet. Dankzij een aanslag voor een poort hoef je niet meer bang te zijn dat de poortvleugels de verkeerde kant op draaien wanneer je de poort sluit. Zo wordt een aanslag voor de poort ook wel een middenaanslag genoemd en deze wordt in de meeste gevallen tussen de hekwerkstaanders of kolommen geplaatst.

In het algemeen stort je een poortaanslag of poortstop vast in het beton. Daarnaast kun je ze ook op de grond (klinkers) vastschroeven. Dit is nodig omdat de poortstop of aanslag stevig vast moet zitten wanneer deze een poortvleugel of schuifpoort/deur moet opvangen.

poortaanslag-poortstopper

Grondstop combineren met grondgrendel

Een andere variant binnen het assortiment is de grondstop. Grondstoppen worden vaak gecombineerd met een grondgrendel, want deze hebben een voorziening om een grondgrendel in te vergrendelen.

Je vindt meerdere verstelbare grondstoppen van Locinox terug in het assortiment. Met een verstelbare aanslag in hoogte kun je bepalen welke hoogte geschikt is voor de situatie. Wanneer de poortvleugel een aantal centimeters boven de grond zweeft, kun je de grondstop hierop aanpassen. Op deze manier komen de poortvleugels tegen de grondstop aan en houdt deze de poortvleugels tegen.

Poortstopper om een poort te stoppen

Naast een poortaanslag kun je ook een poortstopper toepassen. Deze heeft een soortgelijke werking, maar wordt op een andere plek geplaatst. Een poortstop houdt in de meeste gevallen de poortvleugels tegen wanneer deze in een open positie gaan. Naast poortvleugels wordt een poortstop ook gebruikt bij schuifpoorten of schuifdeuren. Deze worden aan beide zijden van de schuifpoort of -deur geplaatst, zodat ze de poort of deur in zowel open als gesloten stand kunnen stoppen.

Een poortstop wordt ook wel een eindstop genoemd en is onmisbaar bij het realiseren van een complete schuifpoort. Voor overige schuifpoort onderdelen kun je ook terecht bij Geran. Ben je op zoek naar een poortstopper die de poort ook nog eens opvangt? Neem dan eens een kijkje in het assortiment poortvangers.

Poortaanslag of poortstopper online kopen

Verleng de levensduur van je poort dankzij een poortaanslag, poortstopper of grondstop. Het bestellen hiervan bij Geran is vrij eenvoudig via de webshop en neemt daarnaast een aantal mooie voordelen met zich mee.

Zo hebben we naast een stopper of aanslag voor de poort ook een heel groot assortiment met andere hang- en sluitwerk onderdelen. Op deze manier kun je al je benodigdheden voor de poort in één klap bestellen. Dankzij onze grote voorraad zijn al je onderdelen binnen enkele werkdagen in huis. Daarnaast kun je ook terecht voor alle andere hekwerk onderdelen. Zo kun jij straks snel aan de slag!

Twijfel je of je alleen een aanslag voor de poort nodig hebt of juist een poortstop, of beide? Onze deskundige specialisten staan elke werkdag voor je klaar om je te adviseren. Bestel eenvoudig en snel een poortaanslag of poortstopper bij Geran.