Grondgrendels voor poorten

Een grondgrendel zorgt ervoor dat een poort of hek in de openstand of in de dichtstand in de grond vergrendeld wordt. Daarnaast zijn ze eenvoudig achteraf te monteren.

Toont alle 7 resultaten

Aantal zichtbaar: 32 16

Locinox ELECTRADROP elektrische grondgrendel

Art.nr: ELECTRADROP
485,71
587,71 Incl.btw
Bekijk opties

Locinox KEYDROP vergrendelbare grondgrendel

Art.nr: KEYDROP
49,9050,16
60,38-60,69 Incl.btw
Bekijk opties

Locinox SUBY inwendige poortgrendel

Art.nr: SUBY
83,9584,00
101,58-101,64 Incl.btw
Bekijk opties

Locinox VSA QF grondgrendel – Aluminium blokhendel

Art.nr: VSAQF
32,4736,70
39,29-44,41 Incl.btw
Bekijk opties

Locinox VSF QF grondgrendel – Stalen blokhendel

Art.nr: VSFQF
24,2425,87
29,33-31,30 Incl.btw
Bekijk opties

Grande Forge poortgrendel 500 mm onbehandeld

Art.nr: SEV50
60,00
72,60 Incl.btw
Bestel nu

Verend steunwiel; hoogte 325mm; wiel Ø 80mm.

Art.nr: 489BW
105,10
127,17 Incl.btw
Bestel nu

Grondgrendels kopen?

Een flink deel van de Geran grondgrendels of poortgrendels komt uit het assortiment van Locinox. Grondgrendels worden veelal verkocht in combinatie met een grondstop waardoor het goed sluiten van de grondgrendel gegarandeerd wordt. Er is ook een automatische versie, de gemotoriseerde grondgrendel. Deze is aan te sturen door middels van pulsgevers in combinatie met het aansturen van de geautomatiseerde poort. De Electradrop gemotoriseerde grondgrendel is leverbaar in verschillende kleuren en is eenvoudig na het verzinken en poedercoaten van de poort te monteren. Dit geldt overigens voor de meeste grondgrendels.

Locinox grondgrendels

De grondgrendels van Locinox voorzien in een behoefte. Het assortiment grondgrendels en bijbehorende grondstoppen van Locinox biedt een waaier aan oplossingen. Van de zeer eenvoudig te monteren VSF grondgrendel tot de SUBY grondgrendel die zowel als design tot gebruiksgemak de top van het segment vormen. De grondgrendels kunnen gecombineerd worden met de verschillende Locinox grondvangers of midden aanslag. Er zijn grondgrendels van Locinox die vergrendelbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Keydrop en de SUBY. De SUBY grondgrendel is erop gebouwd om in een koker te worden gebouwd. Geschikt voor een koker van 40 mm, 50mm , 60 mm en 60 x 40 mm.

Grondgrendels – eenvoudige montage

De Locinox Electradrop elektrische grondgrendel (24 V) is ook zeer eenvoudig te monteren en heeft een dieptevergrendeling van maar liefst 115 mm. Deze elektrische grondgrendel is leverbaar in RAL 9005 of standaard in een aluminiumkleurige poedercoating.

De Locinox opbouw grondgrendel is de meest verkocht grondgrendel. Deze is makkelijk te monteren door het meegeleverde Quick Fix systeem. De Locinox opbouw grondgrendel VSA (met aluminium as) of de VSF (met stalen verzinkte as) zijn leverbaar in verschillende standaard RAL-kleuren.

Grondgrendels van staal

Tevens heeft Geran stalen grondgrendels in haar assortiment. Deze zijn elektrolytisch verzinkt en zijn erg geschikt voor het vastzetten van schuttingdeuren, poortvleugels of tuindeuren. Een luxe variant is van fabrikant Grande Forge, met gesmede elementen, de SEV50.

Meestal wordt er één grondgrendel per poort gebruikt omdat het andere deel gebruikt wordt als loopdeel. In sommige gevallen worden twee grondgrendels gebruikt om een poortvleugel vast te zetten als deze open staat om zo dichtwaaien te voorkomen als de poort niet geautomatiseerd is.