Grondgrendels voor poorten

Grondgrendels zorgen ervoor dat een poortvleugel, hek of (garage)deur in de openstand of in de dichtstand in de grond vergrendeld wordt. In ons assortiment vind je deur- en poortgrendels van Locinox en Grande Forge. Neem contact op met ons verkoopteam als je vragen hebt of bestel hier direct een grondgrendel voor jouw poort of deur.

Toont alle 7 resultaten

Aantal zichtbaar: 32 16

Locinox ELECTRADROP elektrische grondgrendel

Art.nr: ELECTRADROP
503,20
608,87 Incl.btw
Bekijk opties

Locinox KEYDROP vergrendelbare grondgrendel

Art.nr: KEYDROP
51,7051,97
62,56-62,88 Incl.btw
Bekijk opties

Locinox SUBY inwendige poortgrendel

Art.nr: SUBY
86,9787,02
105,23-105,29 Incl.btw
Bekijk opties

Locinox VSA QF grondgrendel – Aluminium blokhendel

Art.nr: VSAQF
33,6438,02
40,70-46,00 Incl.btw
Bekijk opties

Locinox VSF QF grondgrendel – Stalen blokhendel

Art.nr: VSFQF
25,1126,80
30,38-32,43 Incl.btw
Bekijk opties

Grande Forge poortgrendel 500 mm onbehandeld

Art.nr: SEV50
60,00
72,60 Incl.btw
Bestel nu

Verend steunwiel; hoogte 325mm; wiel Ø 80mm.

Art.nr: 489BW
105,10
127,17 Incl.btw
Bestel nu

Wat zijn grondgrendels?

Grondgrendels worden vaak toegepast op een poortvleugel, garagedeur, staldeur of schuttingdeur. Kort gezegd zorgt een grondgrendel ervoor dat de poort of deur niet open waait of juist dicht waait. Met een grond grendel kun je dus een poort of vleugel vastzetten. Daarnaast zorgt het ook voor een stukje extra veiligheid.

In veel gevallen wordt een grondgrendel vastgezet in de grond. Je boort een gaatje in de grond of tegel, zodat de grendel hier in kan vallen. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van een middenaanslag of een grondstop in combinatie met grondgrendels. In ons assortiment vind je verschillende soorten middenaanslagen. Deze monteer je op of in de grond of tegel en heeft dezelfde werking als een gat in de grond, alleen zorgt de middenaanslag ervoor dat de poortvleugel of deur extra vast staat.

In sommige gevallen worden twee grondgrendels gebruikt om een poortvleugel vast te zetten als deze open staat om zo dichtwaaien te voorkomen als de poort niet geautomatiseerd is.

Grondgrendels in verschillende soorten en maten

Grondgrendels bij Geran Handel B.V. zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Een flink deel van de grendels voor poorten komt uit het assortiment van Locinox. Zo gezegd wordt een poortgrendel veelal verkocht in combinatie met een grondstop, waardoor het goed sluiten van de grondgrendel gegarandeerd is. Dit zijn de vier verschillende soorten grondgrendels:

  • Handbediende grondgrendel
  • Elektrische grondgrendel
  • Inwendige grondgrendel
  • Vergrendelbare grondgrendel

Een handbediende grondgrendel wordt logischerwijs bediend met de hand. Elektrische poortsluitingen worden aangestuurd vanuit de sturing van een poortautomatisering of (garagedeur)automatisering. Daarnaast bestaat er ook een inwendige grondgrendel: de SUBY. Deze poort grendel wordt in de koker van een poortvleugel gemonteerd.

Ook kun je bij ons terecht voor een vergrendelbare grondgrendels: de KEYDROP. Met een cilindersleutel zorg je ervoor dat je de grond grendel op slot kan zetten. Zo is het mogelijk om de sleutel voor zowel het slot als de grondgrendel te gebruiken.

grondgrendels

Een grondgrendel eenvoudig monteren

Hoe moet je een grondgrendel monteren? Dat verschilt per type. De doos van de poortgrendel bevat een handleiding. Op deze manier heb je in mum van tijd de grondgrendel op je poortvleugel of deur gemonteerd. Deze handleidingen kun je ook vinden op elke productpagina.

In de meeste gevallen boor je een aantal gaten in de koker van de poort of in de deur (zoals aangegeven in de handleiding) en schroef je de grondgrendel voor bijvoorbeeld een tuinpoort vast met de bijgeleverde schroeven. De Locinox opbouw grondgrendels zijn de meest verkochte grendels. Deze zijn gemakkelijk te monteren dankzij het meegeleverde QUICK-FIX systeem.

Grondgrendels zijn ook achteraf eenvoudig te monteren op een poortvleugel, schuttingdeur of garagedeur. Het is raadzaam om deze te monteren aan de uiteinde van een poortvleugel of deur.

Grondgrendels en poortgrendels online kopen

Een grondgrendel of poortgrendel kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wanneer je gaat voor een poort grendel van Geran profiteer je van veel voordelen. Zo kun je voor al je vragen terecht bij ons verkoopteam en helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze. Daarnaast hebben wij een enorme voorraad grondgrendels. Hierdoor is jouw bestelling binnen enkele dagen al in huis.

Een ander voordeel is dat je bij Geran uit vele verschillende grendels voor poorten kunt kiezen. Op deze manier slaag je gegarandeerd. Uiteraard kun je bij Geran ook terecht voor andere hekwerk onderdelen. Daarnaast leveren we enkel producten van hoge kwaliteit, want we willen dat onze klanten met de beste grondgrendels werken.