Elektrische sluitplaat voor toegangscontrole

Een elektrische sluitplaat of slotvanger zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier de toegang van een woning of bedrijf kunt controleren in combinatie met een toegangscontrolesysteem. Met méér dan 20 verschillende elektrische sluitplaten van Locinox in het assortiment slaag je gegarandeerd.

Toont alle 11 resultaten

Aantal zichtbaar: 32 16

Locinox MODULEC-SA elektrische slotvanger – Voor Locinox opbouwsloten

Art.nr: MODULEC-SA
188,12190,31
227,63-230,28 Incl.btw
Bekijk opties

Locinox MODULEC-SF elektrische slotvanger – Voor Locinox insteeksloten

Art.nr: MODULEC-SF
193,64
234,30 Incl.btw
Bekijk opties

Locinox MODULEC-SH elektrische veiligheidsslotvanger – Voor Locinox opbouwsloten

Art.nr: MODULEC-SH
211,15213,40
255,49-258,21 Incl.btw
Bekijk opties

Locinox EMISSA elektrische opener – Profiel 50 mm (NC) – 12V AC/DC

Art.nr: EMISSA
229,47
277,66 Incl.btw
Bestel nu

Locinox RUPTURA elektrische opener – Profiel > 50 mm – 12V AC/DC

Art.nr: RUPTURA
229,47
277,66 Incl.btw
Bestel nu

Locinox EMISSA HYB elektrische opener – Profiel 50 mm (NC) – 12V AC/DC

Art.nr: EMISSA HYB
221,27
267,74 Incl.btw
Bestel nu

Locinox RUPTURA elektrische opener – Voor Hybrid slot – Profiel > 50 mm – 12V AC/DC

Art.nr: RUPTURA HYB
221,32
267,80 Incl.btw
Bestel nu

Elektrisch slot DIN-L met pulsstift, 12V

Art.nr: 148A-DINL
166,60
201,59 Incl.btw
Bestel nu

Elektrisch slot DIN-R met pulsstift, 12V

Art.nr: 148A-DINR
166,60
201,59 Incl.btw
Bestel nu

Elektrisch slot DIN-L met activeringsschroef, 12V

Art.nr: 148E-DINL
159,55
193,06 Incl.btw
Bestel nu

Elektrisch slot DIN-R met activeringsschroef, 12V

Art.nr: 148E-DINR
159,55
193,06 Incl.btw
Bestel nu

Wat is een elektrische sluitplaat?

Een elektrische sluitplaat is een slotvanger die elektrisch is en door middel van een toegangscontrolesysteem of pulsgever kan worden bediend. Bij een pulsgever moet je denken aan bijvoorbeeld een sleutelschakelaar of intercom. Ben je op zoek naar een betaalbare en eenvoudige oplossing om een looppoort te beveiligen en controleren op gebruikers, gasten of andere passanten? Dan is een elektrische sluitplaat dé uitkomst.

Eigenlijk vergrendeld de elektrische slotvanger op een elektrische manier het slot en dan met name de dagschoot van het poortslot. Een elektrische opener is leverbaar in arbeidsstroom of in ruststroom. Met andere woorden: spanningsloos vergrendeld of spanningsloos ontgrendeld.

  • Arbeidsstroom (EMISSA): Dit betekent dat er geen constante spanning op staat, alleen wanneer er een puls wordt gegeven. De deur wordt bij stroomuitval niet automatisch geopend. Bij extra beveiligde gebouwen.
  • Ruststroom (RUPTURA): Stroomonderbreking: de deur wordt geopend wanneer de stroom wordt onderbroken. Bij stroomuitval wordt de deur wel ontgrendeld. Deze variant wordt gebruikt bij overheidsgebouwen & zorginstellingen.
elektrische-sluitplaat

Een elektrische slotvanger monteren

Een elektrische slotvanger kun je op verschillende manieren monteren. De meest voorkomende manier is dat een elektrische sluitplaat in een kozijn of stalen profiel van de looppoort of deur wordt geplaatst. Daarnaast kan een sluitplaat elektrisch ook gewoon op de muur worden gemonteerd. Dit hangt volledig van de situatie af. Onze specialisten helpen je hier graag bij.

Om een electrische sluitplaat werkend te krijgen, heb je stroom nodig. Je kunt hiervoor de DC-POWER veiligheidsvoeding en de siliconenkabels gebruiken van Locinox. Daarnaast is deze veiligheidsvoeding ook geschikt om een GATESWITCH positiedetectie van Locinox te voeden. Door middel van het gebruik van een GATESWITCH weet je of de looppoort nog open staat of weer dicht is gegaan. De Locinox GATESWITCH is standalone. Uiteraard is de afstand tussen de twee delen eenvoudig worden aangepast.

Hoe bedien je een elektrische sluitplaat?

Met een elektrische sluitplaat kun je een looppoort op een gemakkelijke manier openen voor je gasten of bezoekers. Op deze manier creëer je een gecontroleerde toegang, waardoor niet iedereen zomaar toegang kan krijgen. Er zijn verschillende manieren om een elektrische sluitplaat te bedienen:

Zo kun je een looppoort openen door middel van een druppel of tag. Deze verschaf je bijvoorbeeld aan je werknemers, familieleden of bezoekers. Een andere optie is om een codepaneel naast de ingang te plaatsen. In dit geval kun je de code geven aan iedereen die naar binnen mag. Daarnaast zijn handzenders, sleutelschakelaars en GSM modules ook een veel voorkomende optie.

Intercom of toegangscontrolesysteem

Eén van de meest gebruikte technieken om een elektrische sluitplaat te openen is door middel van een intercom. De bezoeker belt aan via de intercom en de receptionist kan vervolgens besluiten om de bezoeker wel of niet binnen te laten, nadat ze een korte conversatie middels de intercom hebben gehad. Vervolgens haalt ze de deur elektrisch van het slot.

Je kunt er ook voor kiezen om een elektrische slotvanger te combineren met een toegangscontrolesysteem. Dit is één van de meest toegepaste manieren. Deze zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, maar is iets wat niet standaard te vinden is in onze webshop. Wil je graag je elektrische sluitplaat – ofwel poort – bedienen met een toegangscontrolesysteem? Neem dan contact met ons op: onze specialisten helpen je hier graag bij.

elektrische-sluitplaten

Elektrische sluitplaten in de praktijk

Er zijn talloze situaties waar je elektrische sluitplaten kunt toepassen. Kort gezegd kun je een elektrische sluitplaat gebruiken bij alle poorten waar niet iedereen zomaar doorheen mag lopen. Anders gezegd: waar een enige vorm van toegangscontrole is vereist. Daarnaast kan het ook worden toegepast wanneer er veel mensen door een poort heen moeten. Het voordeel hiervan is dat je kunt zien wie en wanneer iemand de poort heeft open gedaan.

Een aantal voorbeelden van waar je een elektrische sluitplaat kunt gebruiken:

  • (Loop)poorten bij een camping
  • Privé poorten
  • Bedrijventerreinen
  • Overheidsgebouwen
  • Zorginstellingen
  • Fietsenstallingen

Elektrische sluitplaat van Geran Handel B.V.

Met een elektrische sluitplaat van Geran Handel B.V. voorzie je de poort van een woning, winkel, bedrijfspand of parkeergarage van toegangscontrole in no time. De elektrische sluitplaten uit het assortiment komen voornamelijk van het gerenommeerde merk Locinox. Deze zijn eenvoudig te monteren en kunnen zowel op 12V als 24V worden aangesloten.

Een ander voordeel van een Locinox sluitplaat is dat ze verkrijgbaar zijn in vele varianten. Daarnaast zijn ze uitvoerig getest en zijn ze van de allerhoogste kwaliteit.

Eén van de vele voordelen wanneer je bij Geran bestelt, is dat onze specialisten alle kennis in huis hebben om je te kunnen voorzien van alle benodigde info. Ook kun je naast elektrische sluitplaten bij ons terecht voor andere soorten hekwerk onderdelen. Denk aan poortscharnieren, poortsloten, hekpunten en dergelijke. Daarnaast zijn alle elektrische sluitplaten uit voorraad leverbaar. Twijfel dus niet en koop je elektrische sluitplaat bij Geran Handel B.V.