GSM modules en smart app openers

Producten uit het Geran assortiment zoals slagbomen, automatische poorten, bollards of verkeerpalen, maar ook alarmsystemen etc. kunnen met een GSM module of smart app opener bediend worden.

Toont alle 2 resultaten

Aantal zichtbaar: 32 16

Remootio 3 Smart Door Wifi & Bluetooth opener – Voor poorten, garagedeuren & slagbomen

Art.nr: 707590
285,00
344,85 Incl.btw
Bestel nu

Intratone GSM module met ontvanger – Incl. simkaart (10 jr) – Excl. voeding 12V – Incl 2 handzenders

Art.nr: 06-0210-EU
279,95
338,74 Incl.btw
Bestel nu

GSM modules kopen?

Wat veel mensen niet weten is dat ‘GSM’ staat voor ‘Global System Mobile communications’. Dit is wereldwijd de meest gebruikte standaard voor mobiele telefonie. Deze standaard is al vanaf 1990 op de markt. Er zijn heel veel toepassingen te bedenken voor GSM functionaliteit. In de poorten- en hekwerkwereld wordt een GSM module vooral gebruikt om een poort of slagboom te bedienen. Daarnaast kan een GSM module worden gebruikt in de veiligheidstechniek om bijvoorbeeld een alarm te activeren.

Om een GSM module te kunnen gebruiken is een SIM kaart een absolute must. Zonder SIM kaart werkt de GSM module niet. Tevens moet er een antenne gebruikt worden om het signaal goed op te vangen. Aangezien bijna iedereen een mobiele telefoon heeft, is het heel makkelijk om een GSM module te gebruikten in plaats van een handzender om bijvoorbeeld een poort of een slagboom te bedienen.

Verschillende soorten GSM modules

De meeste GSM modules hebben verschillende ingangen en uitgangen om de signalen door te geven. Dit is van belang voor het aantal slagbomen of poorten dat je er mee wil aansturen. Eigenlijk bel je met een GSM module naar een slagboom of poort. De GSM module herkent het telefoonnummer en geeft dan een puls om de verkeerspaal of garagedeuropener te activeren. Het is ook een veilig systeem. De nummers van de gebruikers worden in de GSM module opgeslagen en alleen deze nummers kunnen naar de GSM module bellen. Wordt het nummer niet herkend? Dan wordt er dus ook niets aangestuurd.

Abonnement

Het abonnement dat nodig is voor een goede werking van de GSM module wordt bij sommige modellen bijgeleverd. De Intratone GSM module is hier een voorbeeld van. Bij ons eigen merk moet de simkaart separaat aangeschaft worden. Meestal wordt er standaard gratis kaartje meegeleverd. Dit kaartje heeft een beperkte ‘levensduur’. Na gebruik moet er een kaart aangeschaft worden.

De GSM module van Intratone kan ook uitstekend gebruikt worden als uitgebreide timer. Deze is op afstand te benaderen. Onze eigen GSM module is ook goed via een laptop te programmeren. Het nadeel van de Intratone GSM module is dat deze werkt op een Frans telefoonummer dat niet altijd even stabiel is. Het eigen merk kan gebruik maken van een goed werkende Nederlandse simkaart.

Het is goed om te weten dat de Intratone simkaart voor 10 jaar afgekocht is en er dus geen datakosten bij komen. Bij het ‘huismerk’ heb je maandelijk terugkerende kosten. De kosten hangen af van de exacte uitvoering en kwaliteit van de GSM module die je kiest.