30 jaar ervaring Gratis verzending vanaf €250,- excl. btw Snelle levering Beoordeeld met een 9.3
Home > Toebehoren automatisering > Sleutelschakelaars
Categorieën
Prijs
Prijs - slider
6,00124,00
Merk
Merk
+ Meer tonen
Type eindkappen
Type eindkappen
Type glasklemmen
Type glasklemmen
Type grondgrendels
Type grondgrendels
Type hangpoorten
Type hangpoorten
Type hangsloten
Type hangsloten
Type inslagdoppen
Type inslagdoppen
Type magneetsloten
Type magneetsloten
Materiaal
Materiaal
+ Meer tonen
IP of 2-draads
IP of 2-draads
Type intercom
Type intercom
Type verkeerslichten
Type verkeerslichten
Type videofonie
Type videofonie
Voltage
Voltage
Connectie
Connectie

Sleutelschakelaars

Sleutelschakelaars zijn pulsgevers en worden voornamelijk gebruikt bij het bedienen van een poort, bollard, garagedeur of slagboom. De schakelaars worden bediend met een sleutel. Met zowel inbouw als opbouw sleutel schakelaars in het assortiment slaag je gegarandeerd. Een sleutelschakelaar koop je eenvoudig en snel online bij Geran.
Aantal 18 36

Orion sleutelschakelaar – Puls – Opbouw – Europrofielcilinder

Art.nr: 130001
57,33
Bestel nu

Orion sleutelschakelaar – Puls – Inbouw – Europrofielcilinder

Art.nr: 150001
55,65
Bestel nu

Orion sleutelschakelaar – Aan-uit – Opbouw – Europrofielcilinder

Art.nr: 060668
68,45
Bestel nu

Orion sleutelschakelaar – Aan-uit – Inbouw – Europrofielcilinder

Art.nr: 080317
51,05
Bestel nu

Orion sleutelschakelaar – 2 standen/puls – Inbouw – Europrofielcilinder

Art.nr: 150002
62,50
Bestel nu

Orion sleutelschakelaar – 2 standen/puls – Opbouw – Europrofielcilinder

Art.nr: 130002
75,24
Bestel nu

Orion sleutelschakelaar – Met rood & groene ledlampjes – Inbouw

Art.nr: 130011
123,85
Bestel nu

Orion sleutelschakelaar – Aan-uit – Opbouw

Art.nr: 150011
113,65
Bestel nu

Orion frontplaat voor SE-APB – Links-rechts – 2 pijlen

Art.nr: 250326
15,75
Bestel nu

Orion frontplaat voor SE-UPRA – Links-rechts – 2 pijlen

Art.nr: 250343
17,25
Bestel nu

Fadini CHIS-E 37 sleutelschakelaar – Europrofielcilinder – Opbouw

Art.nr: 372000
44,55
Bestel nu

Teck BS benaderingsschakelaar opbouw, infrarood

Art.nr: 160013
37,90
Bestel nu

TECK trekschakelaar TS – IP 65

Art.nr: 160011
69,75
Bestel nu

TECK trekkoord voor trekschakelaar TECK TS – 2 meter

Art.nr: 160012
6,60
Bestel nu

Orion rolnok eindschakelaar – ESV verstelbaar

Art.nr: 150008
35,20
Bestel nu

TECK draaischakelaar DS – NO-NC

Art.nr: 150005
24,40
Bestel nu

Orion extra contact – Voor SE-APB & SE-UPRA

Art.nr: 160001
17,20
Bestel nu

Locinox GATESWITCH positiedetectie set voor poorten

Art.nr: GATESWITCH
Locinox art.nr: P00009300
36,41
Bestel nu

Wat is een sleutelschakelaar?

Zoals hierboven is aangegeven is een sleutelschakelaar een pulsgever waarbij je met een sleutel een automatisering kan bedienen. Denk hierbij aan een poortopener, een slagboom, een automatische bollard, een garagedeur of roldeur. Wanneer je de sleutel in de cilinder van de schakelaar steekt en de sleutel omdraait, stuur je een puls naar de automatisering. Dit wordt ook wel een schakelmechanisme genoemd.

De meeste schakelaars hebben een potentiaalvrij contact. Dat wil zeggen dat het mechanische contacten zijn zonder elektrische verbindingen met andere onderdelen. Daarnaast vind je ook elektrische sleutelschakelaars terug in ons assortiment. Deze schakelaars zijn voorzien van led lampjes.

Er zijn verschillende soorten schakelaars verkrijgbaar in ons assortiment. Deze varianten kun je opsplitsen in twee verschillende categorieën: een inbouw sleutelschakelaar en een opbouw sleutel schakelaar.

Sleutelschakelaar inbouw

Een sleutelschakelaar inbouw wordt voornamelijk toegepast bij nieuwe situaties. Denk hierbij aan een nieuwe poort bij een nieuwbouwhuis die moet worden geautomatiseerd. In dit geval kun je dan rekening houden met het inbouwen van de inbouw sleutelschakelaars op de gewenste plek.

Uiteraard kan een sleutelschakelaar inbouw ook worden toegepast in een bestaande situatie. Er moet dan wel een gat worden geboord in de muur, zodat sleutelschakelaars netjes in de muur kunnen worden weggewerkt. Bij een bakstenen muur kun je een baksteen uit de muur verwijderen of een gat maken. Let er wel op dat in beide situaties de omstandigheden het moeten toelaten. Er moet namelijk altijd een kabel worden aangebracht tussen de sleutel schakelaars en de automatiseringen.

Sleutelschakelaar opbouw

Een sleutelschakelaar opbouw wordt toegepast wanneer het niet mogelijk is om inbouw sleutelschakelaars te plaatsen. In dat geval is het dus niet mogelijk om een kabel aan te brengen, of om ruimte te maken in een muur. Een opbouw variant wordt op een muur of hekwerkstaander van een poort gemonteerd. Daarnaast is het ook mogelijk om deze opbouw schakelaars in of op een straatkast of op een sturingskast of andere handige plek te monteren.

sleutelschakelaars

Elke mogelijke situatie

De schakelaars in ons assortiment kun je segmenteren in inbouw en opbouw sleutelschakelaars. Daarnaast kun je ze ook segmenteren in de werking van zo’n schakelaar die je met een sleutel bediend..

De meest voorkomende schakelaar is de sleutel schakelaar puls. Draai de sleutel de linker- of rechterkant op. Hierdoor stuur je een puls naar de desbetreffende automatisering. Denk hierbij aan het openen van een slagboom. Wanneer je de sleutel loslaat, valt de sleutel terug in de beginpositie.

Daarnaast hebben we ook een sleutelschakelaar met twee standen. Wanneer je de sleutel draait, blijft deze in de gekozen richting staan. Deze schakelaar wordt vaak gebruikt bij een overheaddeur of roldeur.

Wanneer er een slagboom of poort op dodemansbediening is ingesteld, wordt er ook vaak gebruik gemaakt van een sleutel schakelaar. Dit houdt in dat de sleutel vastgehouden moet worden en tevens moet controleren of er niet iemand of iets bekneld raakt tussen de slagboom of poort.

Aan-uit sleutelschakelaars

Een ander veelvoorkomende schakelaar is de aan-uit schakelaar. Wanneer je de sleutel naar rechts draait, blijft de sleutel in de vaste stand staan. Dit wordt vaak gebruikt om een motor te bedienen.

Je kunt ook terecht voor een uitgebreide variant van de aan-uit schakelaar: de sleutelschakelaar met een rood/groen led. Deze werkt hetzelfde als een aan-uit schakelaar, maar heeft als extra een signalering dat de schakelaar in de gesloten of open stand staat.

Sleutelschakelaars bestellen bij Geran

Bij Geran Handel B.V. zit je altijd goed wanneer je op zoek bent naar sleutelschakelaars voor jouw automatisering of die van je klant. Dankzij het uitgebreide assortiment kun je naast schakelaars ook terecht voor poortautomatisering, slagbomen, bollards of andere automatiseringen. Daarnaast kun je bij onze specialisten terecht wanneer je advies wil of een vraag hebt over een sleutelschakelaar.

Eén van de andere vele voordelen is dat we bijna alle schakelaars ruim op voorraad hebben. Op deze manier is je bestelling dus al binnen enkele werkdagen in huis. Wel zo makkelijk! Daarnaast leveren we alleen schakelaars van hoge kwaliteit, dus genoeg redenen om voor Geran Handel B.V. te kiezen wanneer je op zoek bent naar sleutelschakelaars.

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.
De waardering van geran.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1064 reviews.