30 jaar ervaring Gratis verzending vanaf €250,- excl. btw Snelle levering Beoordeeld met een 9.3
Home > Toebehoren automatisering > Veiligheidssystemen > Detectielussen & lusdetectoren
Categorieën
Prijs
Prijs - slider
69,00894,00
Merk
Merk
+ Meer tonen
Type eindkappen
Type eindkappen
Type glasklemmen
Type glasklemmen
Type grondgrendels
Type grondgrendels
Type hangpoorten
Type hangpoorten
Type hangsloten
Type hangsloten
Type inslagdoppen
Type inslagdoppen
Type magneetsloten
Type magneetsloten
Materiaal
Materiaal
+ Meer tonen
IP of 2-draads
IP of 2-draads
Type intercom
Type intercom
Type verkeerslichten
Type verkeerslichten
Type videofonie
Type videofonie
Voltage
Voltage
Connectie
Connectie

Detectielussen & lusdetectoren

Met detectielussen, lusdetectoren en voertuigdetectie is het mogelijk om zonder handelingen een poort of slagboom te openen. Daarnaast worden de lussen en detectie gebruik om de veiligheid te waarborgen. Zo kan een slagboom bijvoorbeeld niet naar beneden gaan zolang een voertuig gedetecteerd wordt. Voor het correct functioneren van de lus is een bijbehorende lusdetector nodig. Zowel de juiste detectielussen als detectoren koop je eenvoudig online bij Geran Handel.
Aantal 18 36

OPTEX OVS-02GT voertuig detectie sensor – Voor slagbomen, poorten & deuren – 180 graden detectieveld

Art.nr: 398525
725,-
Bestel nu

Bircher lusdetector ProLoop – 1-kanaals – 24V AC/DC

Art.nr: PRLO1/24
182,20
Bestel nu

Bircher lusdetector ProLoop Lite – 1-kanaals – 24V AC/DC

Art.nr: PRLO1/24Lite
130,70
Bestel nu

Bircher lusdetector ProLoop – 1-kanaals – 230V AC/DC

Art.nr: PRLO1/230
193,68
Bestel nu

Bircher lusdetector ProLoop Lite 2-kanaals – 24V AC/DC

Art.nr: PRLO2/24Lite
175,28
Bestel nu

Bircher lusdetector ProLoop 2-kanaals – 24V AC/DC

Art.nr: PRLO2/24
258,88
Bestel nu

Bircher lusdetector ProLoop 2-kanaals – 230V AC/DC

Art.nr: PRLO2/230
270,48
Bestel nu

Detectielus 6 meter, aansluitkabel 15 meter

Art.nr: WIRE1
69,90
Bestel nu

Detectielus 10 meter, aansluitkabel 15 meter

Art.nr: WIRE2
83,35
Bestel nu

Optex OVS-01GT voertuig detectie sensor – Voor slagbomen, poorten & deuren – IP 65

Art.nr: 398523
665,-
Bestel nu

Optex muurbevestigingssteun voor OVS-01GT voertuigdetectiesensor

Art.nr: 398524
79,-
Bestel nu

E-Loop MINI residential detectiekit – Met E-Trans 50 ontvanger – Opbouw – Exit Mode

Art.nr: E-LOOPMK
635,-
Bestel nu

E-Loop MINI residential losse sensor – Opbouw – Exit Mode

Art.nr: E-LOOPM
498,50
Bestel nu

E-Loop Commercial detectiekit – Met E-Trans 50 ontvanger – Opbouw – Exit Mode

Art.nr: E-LOOPC-K
831,-
Bestel nu

E-Loop Commercial losse sensor – Opbouw – Exit Mode

Art.nr: E-LOOPC
699,-
Bestel nu

E-Loop Commercial Radar detectiekit – Met E-Trans 50 ontvanger – Opbouw – Presence Mode

Art.nr: E-LOOPC-RAD-K
893,50
Bestel nu

E-Loop Commercial Radar losse sensor – Opbouw – Presence Mode

Art.nr: E-LOOPC-RAD
760,-
Bestel nu

E-Loop Inground detectiekit – Met E-Trans 50 ontvanger – Inbouw – Exit Mode

Art.nr: E-LOOPIG-K
831,-
Bestel nu

Lusdetector en detectielussen kopen

Het assortiment van Geran bevat meerdere detectielussen van hoge kwaliteit. Het zal je daarnaast opvallen dat er diverse lusdetectoren van het Zwitserse merk Bircher Reglomat zijn. Ook vind je een breed scala aan voertuigdetectie systemen van E-Loop terug in het assortiment. Een E-Loop voertuigdetectie systeem is een eenvoudig en snel alternatief om hetzelfde resultaat te krijgen als een lusdetectie. Wij zijn officieel dealer van deze leverancier.

De detectielus is gemaakt van koperdraad en wordt onder het wegdek weggewerkt. Veel mensen kennen deze lussen wel van plekken waar verkeerslichten staan. Ze staan daar vanzelfsprekend om voertuigen te detecteren. Ook bij slagbomen, bollards en bepaalde poorten zijn de lussen goed bruikbaar.

Los van de standaardmaten is het ook mogelijk om detectielussen op maat te laten maken. Gelukkig maar, want de breedte van de lus is afhankelijk van de situatie. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Detectielus aanbrengen

Detectielussen aanbrengen kan zowel onder asfalt als onder klinkers. Bij het gebruik van asfalt wordt de lus in een sleuf gelegd, die later wordt afgedicht met bitumen. Bestaat het wegdek uit klinkers, dan wordt de lus in een buis onder de klinkers gelegd. Het los neerleggen van de lus in zand is ook een optie, maar een klein steentje zou dan al snel voor een vervelende storing kunnen zorgen.

Na het aansluiten van de detectielus op de lusdetector ontstaat een magnetisch veld. Zodra een metalen voorwerp boven de lus komt, zal er vanzelf een puls gegeven worden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft detectie van lussen niks met het gewicht van een voertuig te maken, maar gaat het puur om het ontstaan van een magnetisch veld. Om dit goed in te regelen is het van groot belang dat de gevoeligheid goed staat afgesteld.

Voertuigdetectie systemen van E-Loop

Gelukkig staat de markt nooit stil en heeft het bedrijf E-Loop iets revolutionairs bedacht. Het voertuigdetectie systeem van E-Loop is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van detectie voor poorten, slagbomen en bollards. Zo heeft het voertuigdetectie systeem van E-Loop exact dezelfde functie en werking als een lusdetectie, alleen is het grote voordeel dat je de straat niet open hoeft te breken of te frezen. De E-Loop is te gebruiken als pulsgever (exit mode) en als beveiliging (presence mode).

De voertuig detectie sensoren zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten: twee opbouwmodules en één inbouwmodule. De Commercial is een opbouw module die wordt aangeschaft bij veelvuldig gebruik op een bedrijventerrein of als residentieel gebruik. De MINI variant is een soortgelijke opbouwmodule die geschikt is voor residentieel gebruik en een stuk goedkoper is. Ten slotte is er de Ingroud inbouwmodule. Deze module wordt in het straatwerk of in de grond gemonteerd.

voertuigdetectie-e-loop

Lusdetector en lus laten installeren

Het laten plaatsen van detectielussen, lusdetectoren en voertuigdetectie kan een ingewikkelde klus zijn. Daarom is het zeker niet onverstandig om dit over te laten aan professionals. Zowel het aanleggen van lussen in asfalt als onder klinkers kunnen wij voor jou realiseren.

Vanzelfsprekend wordt zowel bij asfalt als bij klinkers het wegdek volledig netjes achtergelaten. Een installatie inplannen? Neem direct contact op met onze klantenservice.

Combineren met toegangssystemen

Vaak is het niet wenselijk dat een slagboom of bollard opent zodra een voertuig gedetecteerd wordt. Daarom is het mogelijk om detectielussen of voertuigdetectiesystemen van E-Loop te combineren met een intercomsysteem of videofoonsysteem. In feite activeert de lusdetector dan de intercom, waarna het proces om de slagboom of bollard te openen op gang komt.

Een zogenaamde PLC sturing wordt vaak aangesloten, zodat er extra controle op de beweging komt. De sturing zet bijvoorbeeld eerst een verkeerslicht op rood, voordat de slagboom weer naar beneden gaat.

Detectielus en veiligheid

In feite hebben detectielussen, lusdetectoren en voertuigdetectie systemen twee functies. Ten eerste kan detectie voor een puls zorgen, waardoor een slagboom of bollard kan gaan bewegen.

Een andere belangrijke functie is het waarborgen van de veiligheid. Zo kan een detectielus of voertuigdetectiesysteem ‘zien’ of er nog een voertuig boven een bollard of onder een slagboom staat. Dit voorkomt een ongewenste beweging van de slagboom of bollard, waardoor er geen schade aangericht kan worden.

detectielussen-lusdetectoren

Kies de juiste lusdetector

Ons assortiment bevat verschillende lusdetectoren van het merk Bircher Reglomat. Verschillen zitten onder meer in het voltage (230V of 24V) . Daarnaast kun je kiezen uit een 1- of 2-kanaals sturing, terwijl we ook een Lite versie hebben. Laatstgenoemde is in feite een ‘uitgeklede’ variant.

Het gebruik van Bircher Reglomat lusdetectoren gaat het best bij verkeerspalen, bollards en slagbomen. Ook kunnen ze bij een poort geplaatst worden. Gebruik van een detectielus is dan echter alleen mogelijk als uitrijlus, waarbij de lus niet onder de draaicirkel van de metalen poortvleugels mag liggen. Gebeurt dit wel, dan zal het systeem doorlopend op het metaal reageren, waardoor de lus niet goed werkt.

Stelconplaten en hellingen

Het gebruik van detectielussen is af te raden wanneer het wegdek uit stelconplaten met een metalen omranding bestaat. Het metaal zal namelijk voor storing gaan zorgen. Ook bij hellingbanen kunnen de lussen vaak niet ingezet worden, aangezien ook daar vaak metaal verwerkt is in het wegdek.

Wil je precies weten of een detectielus of voertuigdetectie bruikbaar is in jouw situatie? Allereerst kun je per product de handleiding bekijken, die wij standaard uploaden op de productpagina. Daarnaast denkt onze klantenservice natuurlijk graag met je mee.

Advies over voertuigdetectiesystemen, detectielussen en lusdetectoren

Kun je het juiste voertuigdetectiesysteem, de detectielus of de lusdetector niet vinden? Heb je vragen over de installatie? Of wil je de lus op maat laten maken? Neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice, zodat we je direct kunnen helpen.

Bestel je bij Geran, dan profiteer je van diverse voordelen. Zo leveren we uitsluitend hoge kwaliteit, zijn de meeste producten uit voorraad leverbaar en helpen we je graag met advies waar je echt wat aan hebt. Wacht dus niet langer en bestel nu je nieuwe detectielussen en lusdetectoren!

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.
De waardering van geran.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1064 reviews.