Bommerscharnieren voor deuren

Een bommerscharnier is een type deurveerscharnier. Het scharnier heeft een ingebouwde veer, waardoor de deur zonder lawaai dicht valt. De enkelwerkende bommerscharnier wordt toegepast bij deuren die één richting op bewegen. Dubbelwerkende bommerscharnieren worden toegepast bij deuren die beide kanten op moeten bewegen.

Toont alle 2 resultaten

Aantal zichtbaar: 32 16

Bommerscharnier enkelwerkend – Set van 2 stuks

Art.nr: 101
22,1065,60
26,74-79,38 Incl.btw
Bekijk opties

Bommerscharnier dubbelwerkend – Set van 2 stuks

Art.nr: 1050
23,45107,30
28,37-129,83 Incl.btw
Bekijk opties

Bommerscharnieren kopen?

Een bommerscharnier of een deurveerscharnier is een soort paumelle of scharnier met een veer dat ingebouwd is. Hierdoor sluit het poortje of de deur ‘automatisch’ nadat je er doorheen gelopen bent. Het deurtje veert als het ware weer terug. Dit zie je veel in bijvoorbeeld een bar bij de zogenaamde ‘saloondeurtjes’.

De naam van het bommerscharnier komt van dhr. Bommer uit de US. Hij was een slotenmaker die dit type scharnier heeft uitgevonden. Je hebt verschillende type bommerscharnieren: de enkelwerkende en de dubbelwerkende. Daarnaast zijn ze ook in verschillende kwaliteiten of met verschillende conserveringen leverbaar. En uiteraard ook leverbaar in verschillerende maten en gewichten. Een enkelwerkend bommerscharnier kan slechts één kant op bewegen. Een dubbel werkend bommerscharnier kan 2 kanten op draaien/klappen. Dit heeft natuurlijk ook weer met het gewicht en de afmeting van het te gebruiken deurtje of deur te maken. De breedte van de deur bepaald grotendeels welk scharnier je uiteindelijk nodig hebt. Hoe zwaarder de deur, hoe meer spanning er op de veer gezet moet worden. Dit kan eenvoudig door de borgpen te verplaatsen.

In het algemeen is een bommerscharnier een alternatief voor een deurdrager of deurveer. Ze worden in de regel ook binnenshuis gebruikt. De roestvrijstalen versies kunnen eventueel ook buiten gebruikt worden. Uiteraard worden bijna alle bommerscharnieren uit voorraad geleverd.