Kwalitatieve taatsscharnieren

Taatsscharnieren worden ook wel pivotscharnieren genoemd en zorgen ervoor dat een deur vanaf een enkel punt via de boven- en onderkant van de deur kan draaien. Een groot voordeel van een taatsdeurscharnier is dat de scharnieren bijna niet te zien zijn. Ons verkoopteam helpt je graag bij het kiezen van de juiste taatsscharnieren.

Aantal zichtbaar: 32 16

Taatsdeur scharnier – Dranger – Inbouw met stop 90

Art.nr: CT40-0200-001
233,93
283,06 Incl.btw
Bestel nu

Taatsdeur scharnier – Plafonddraaipunt PT 24 – Mat

Art.nr: CT40-0200-01
28,7345,14
34,76-54,62 Incl.btw
Bekijk opties

Taatsdeur scharnier – Vaste bovenspeun met naaldlagers

Art.nr: CT40-0200-023
37,50
45,38 Incl.btw
Bestel nu

Taatsdeur scharnier – Q-Twist verstelbare bovenspeun – Horizontaal en verticaal

Art.nr: CT40-0200-064
246,14
297,83 Incl.btw
Bestel nu

Taatsdeur scharnier – Bovendeel – Verstelbaar

Art.nr: CT40-0200-005
57,43
69,49 Incl.btw
Bestel nu

Taatsdeur scharnier – Afdekkappen vloerplaat – Zwart

Art.nr: CT40-0200-018
48,09
58,19 Incl.btw
Bestel nu

Taatsdeur scharnier – Afdekplaatje B-Twist – Zwart

Art.nr: CT40-0200-078
41,02
49,63 Incl.btw
Bestel nu

Taatsdeurscharnieren

Taatsscharnieren hebben een andere werking dan gewone poortscharnieren of één van de andere scharnieren uit ons assortiment. Een taatsscharnier of pivot scharnier wordt in de meeste gevallen binnen gebruikt. Hierdoor creëer je van een gewone deur een zogeheten taatsdeur. Een taatsdeur bestaat uit onder andere een deur, een taatsdeur systeem, een vloerveer, een bovenspeun en een bovendeel of plafondplaat. Zo is de taats scharnier in de onderkant van de deur verwerkt en de bovenspeun uiteraard in de bovenkant van de deur. Het voordeel hiervan is dat beide onderdelen niet zichtbaar zijn. Het enige wat je nog ziet, is de vloerveer die in de grond is gemonteerd en de plafondplaat in het plafond wanneer de taatsdeur open is. Daarnaast is de taatsscharnier in bijna alle situaties toepasbaar, omdat het in smalle profielen past. Een ander voordeel is dat taatsscharnieren niet in de vloer worden gebouwd, maar ‘op’ de vloer.

Wij voeren één type vloerveer in ons assortiment, omdat deze van hoge kwaliteit is en prijstechnisch erg aantrekkelijk is. Daarnaast is de vloerveer te combineren met vele andere taatsdeur scharnier onderdelen, zoals een vaste of verstelbare bovenspeun, afdekkapjes en plafondplaten. Naast deze producten hebben wij ook minder voorkomende vloerveren en onderdelen. Vraag ons verkoopteam naar de mogelijkheden.

De C-Twist taatsscharnier

De hydraulische C-Twist taatsscharnieren zijn dé oplossing voor het scharnierbaar maken van de populaire stalen of houten binnendeuren. Deze hydraulische taatsdeurscharnieren worden onzichtbaar weggewerkt in de onderkant van de deur. Door het design en het compacte formaat is de C-Twist van Sevax geschikt voor minimalistische toepassingen met unieke eigenschappen. Daarnaast is het in tegenstelling tot de traditionele vloerveren niet meer nodig om een uitsparing in de vloer te maken. Dankzij montage op de vloer is het ook nog eens geschikt voor vloerverwarmingen.

De scharnieren kunnen worden geopend in beide draairichtingen tot 150 graden. Daarnaast is de C-Twist tevens leverbaar met een 90 graden stop. De taatsscharnieren worden in een RVS versie geleverd en zijn eenvoudig in te bouwen, eventueel in combinatie met een bovenscharnier. De C-Twist kan op meerdere manieren worden toegepast:

  • Binnendeuren
  • Enkele of dubbele pendeldeuren
  • Houten deuren
  • Aluminium deuren
  • Stalen deuren
taatsscharnieren

De voordelen van taatsdeur scharnieren

Eén van de belangrijkste voordelen van taatsdeur scharnieren is dat de taatsdeuren veel groter kunnen zijn dan normale deuren. De taatsdeur kan dus hoger én breder zijn wanneer je de juiste taatsdeur systemen gebruikt. Een andere reden om te kiezen voor een taatsscharnier is vanwege het gewicht wat de taatsscharnier kan dragen. Bij een normaal scharnier hangt al het gewicht aan de kozijnen. Dat is dus niet het geval wanneer je een taatsdeurscharnier toepast.

Daarnaast kunnen taatsscharnieren worden toegepast op zowel houten als metalen taatsdeuren. Het scharnier voor een taatsdeur dat door ons wordt geleverd is ook vast te zetten in de open- en middenstand.

Taatsscharnieren monteren

Het monteren van taatsscharnieren is redelijk eenvoudig. De eerste stap is het monteren van de bovenspeun en de scharnier in de taatsdeur. Vervolgens wordt de vloerplaat in de vloer gemonteerd. Daarna monteer je de plafondplaat in het plafond. Zorg ervoor dat de vloerplaat en de plafondplaat precies onder elkaar worden gemonteerd. Vervolgens plaats je de deur. Het is van belang dat de deur in de open positie wordt geplaatst. Als laatste kun je eventueel de bovenspeun verstellen. Hieronder de 5 stappen voor het monteren van taatsscharnieren in het kort:

  1. Bovenspeun en scharnier in taatsdeur monteren
  2. Vloerplaat in de vloer monteren
  3. Plafondplaat in het plafond monteren
  4. Taatsdeur plaatsen
  5. Afstellen

Taatsscharnieren kopen bij Geran

Taatsscharnieren kopen bij Geran neemt een aantal voordelen met zich mee. Zo hebben wij alle onderdelen die je nodig hebt ruim op voorraad. Dit betekent dat de taatsdeurscharnieren en eventuele extra onderdelen binnen een paar dagen geleverd zijn. Daarnaast verkopen wij deze scharnieren al een aantal jaar en hebben wij vele klanten geholpen met het maken van de juiste keuze. Ook beschikt ons verkoopteam over alle kennis die nodig is om een taatsscharnier te monteren.

Heb je naast deze scharnieren nog andere onderdelen nodig? Neem eens een kijkje in ons assortiment hekwerk onderdelen. Mocht je een product zoeken die wij niet op onze webshop hebben staan, neem dan contact op met ons verkoopteam. Wij staan voor je klaar. Twijfel dus niet en bestel nu jouw taatsscharnieren en eventuele extra onderdelen.