30 jaar ervaring Gratis verzending vanaf €250,- excl. btw Snelle levering Beoordeeld met een 9.3

Nieuws

Home > Woensdag 2 november gesloten i.v.m. dankdag
Woensdag 3 november gesloten i.v.m. dankdag

In verband met dankdag is ons bedrijf op woensdag 2 november gesloten. Bestellingen die de woensdag worden gedaan worden donderdag 3 november verwerkt. Daarnaast staan onze verkoopmedewerkers donderdag om 8.00 uur weer voor je klaar.

In de 21e eeuw worden zowel dankdag als biddag nog aangehouden door protestantse en gereformeerde kerken. Een groot deel van deze kerken houdt ‘s morgens en ‘s avonds kerkdiensten. Ook zijn er veel kerkgemeenten die de zondag erna een speciale gebedsdienst houden. In diverse (van oorsprong) vissersdorpen, zoals in de Hervomde Gemeente van Katwijk aan Zee en Arnemuiden, wordt ook gebeden en gedankt voor de Visserij en spreekt men van een Dankdag en Biddag voor Gewas, Arbeid en Visserij.

Doordat de agrarische sector geen groot stempel meer op de Nederlandse maatschappij drukt, ligt de nadruk in de gebedsdiensten niet sterk meer bij het “gewas”, maar meer bij de “arbeid”, het leven in de eigen gemeente, de economie, actualiteiten en de wereld in het algemeen. In sommige plaatsen zijn veel winkels de hele dag gesloten. De Urker vissersvloot blijft voor biddag een hele week thuis. In Ouddorp en omstreken worden de diensten voor beide dagen ook op de zondag erna gehouden, zodat de vissers erbij kunnen zijn.

Onder het motto “bid én werk” is het bij een aantal kerkgemeenten gebruikelijk om op dankdag allerlei goede (gedragen) kleding, dekens en speelgoed in te zamelen voor landen in Oost-Europa zoals Roemenië, Wit-Rusland of de Oekraïne. Daarnaast is een financiële bijdrage ook noodzakelijk om het transport van de ingezamelde goederen, dat vaak in eigen beheer wordt gedaan, te kunnen verzorgen.

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Winkelwagen
Start typing to see posts you are looking for.
De waardering van geran.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 993 reviews.