Algemeen

Werk in uitvoering

Plaats: Zwolle

Vraagstelling slagboom

Onze klant vroeg een oplossing om illegaal parkeren zoveel mogelijk tegen te gaan. De oplossing met een slagboom was al snel gevonden, door de hydraulische slagboom Bayt van het merk Fadini, maar het moest betaalbaar blijven, niet te ingewikkeld en de hulpdiensten en leveranciers moesten makkelijk naar binnen kunnen.Tevens moest een sportschool makkelijk toegang hebben tot het terrein en er onbeperkt op en af kunnen rijden. Op het terrein zijn verschillende panden waar ook weer verschillende bedrijven gehuisvest zijn.

Oplossing

De situatie betreft 2 ingangen en twee uitgangen. Totaal zijn er 4 slagbomen geplaatst. 2 slagbomen voor het inrijden en 2 slagbomen voor het uitrijden. Bij de inrit is een aanmeldzuil geplaatst. De bezoeker moet een kaartje trekken. Dit kaartje heeft een bepaalde tijd geprogrammeerd gekregen om het hezelfde kaartje bijvoorbeeld binnen 15 minuten weer uit te kunnen rijden. In principe krijgt de bezoeker een uitrijkaartje bij het bezochte bedrijf. Heeft de bezoeker illegaal geparkeerd, dan werkt het kaartje niet meer en moet de bezoeker zich melden bij de intercom aan de uitrijzuil. De bezoeker moet dan naar het bedrijf dat de kaartjes uitgeeft en moet voor een kaartje een bepaald bedrag (bijvoorbeeld € 25.00) betalen. Via de intercom kan de uitgaande slagboom ook geopend worden.

Hulpdiensten

Voor de hulpdiensten is een speciale SOS ontvanger ingebouwd. Om vrachtwagens, bijvoorbeeld vuilniswagens of leveranciers binnen te laten, zijn speciale sensoren toegepast die op een hoge zuil geplaatst zijn en alleen hoge voertuigen meten. Deze vrachtwagens rijden met een zelfde soort sensor ook weer van het terrein af. De slagbomen sluiten direct na het uirijden.