Productnieuws

Mechanische slagboom

Mechanische slagbomen Open van KingGates, worden veelal gebruikt in situaties waar minder intensief verkeer is en geen vandalisme. Mechanische slagbomen zijn vaak lager geprijsd, maar door de mechanische werking. In de praktijk wordt een mechanische slagboom ook minder intensief gebruikt waardoor de levensduur niet korten hoeft te zijn dan de hydraulische variant.

Een slagboom wordt als installatie geleverd met een gelakte kast, (met een lengte tot ca. 5 meter) en een vaste of een vorkvoet. Ook voor de mechanische slagbomen en de bijbehorende opvangvoet zijn prefeb betonvoeten leverbaar.

De bediening van een mechanische slagboom is gelijk aan die van de hydraulische variant: het kan met een zender/ontvanger, maar ook met andere pulsgevers zoals een kaartleessysteem, een muntinwerpsysteem, een GSM module etc. De werking is op 24 Volt en heeft als voordeel dat deze ook bij stroomuitval nog enkele keren kunnen werken op een batterij. Ze kunnen zelfs werken op zonnepanelen i.c.m. met een batterij (https://www.geran.nl/4585/product/toebehoren-automatisering/toebehoren/zonnepaneel-kit.html)

Een slagboom is een perfecte oplossing in situaties waar het verkeer snel geregeld moet worden en waar een poort niet mogelijk is. Het is heel praktisch een slagboom achter een poort te monteren. Overdag heeft u controle over het in en uitgaand verkeer en ’s avonds is alles door de poort hermetisch afgesloten.

Klik hier voor de prijzen en de mogelijkheden in onze webshop.