30 jaar ervaring Gratis verzending vanaf €250,- excl. btw Snelle levering Beoordeeld met een 9.3

Nieuws

Home > IP waarden overzicht

OVER IP-WAARDEN
Veel mensen vragen zich af wat een IP waarde nu precies inhoudt.

In dit handige overzicht kun je zien hoe de IP-waarden worden opgebouwd.

Een IP waarde, een afkorting van International Protection Rating) die veel op elektrische apparaten te vinden is, is een aanduiding hoe de mater van beveiliging van een contructie van van elektrische apperatuur tegen schade door gebruik in gevaarlijke omstandigheden of tegen schade door gebruik.

Een IP aanduiding is met een internationale norm ‘genormaliseerd’, IEC 60529. Het bestaat uit 2 cijfers, waarvan de eerste de beschermingsgraad tegen aanraking en indringing van voorwerpen is en de tweede de beschermingsgraad tegen vocht.

Als Voorbeeld: een fotocel apparaat met de aanduiding IP 55 is een stofbestendig en sproeidichte fotoce, te vinden op de Geran website . Onder de fotocellen staat bij de technische specificaties vaak de IP-waarde en/of beschermingsklasse ingevuld: zie bijvoorbeeld: https://bit.ly/2rCjUVX

EEN DERDE CIJFER
Er komt ook nog een 3e kerncijfer voor mechanische bestendigheid, een voorstal dat al jaren klaar ligt. Het is namelijk van belang dat materialen beschermd worden tegen ‘stootenergie’, mechanische krachten. Om deze bestendigheid aan te geven is het het 3e cijfer ‘in de maak’ bij de instanties die de waarden bepalen. In sommige landen wordt dit cijfer al wel gebruikt ondanks dat het nog niet genormaliseerd is (dus onder een Europese Norm valt)

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Winkelwagen
Start typing to see posts you are looking for.
De waardering van geran.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 993 reviews.