Productnieuws

Fadini TALOS bollards uitgelicht

Fadini TALOS bollards uitgelicht
Fadini TALOS bollards uitgelicht

Al meer dan 25 jaar levert Geran bollards van het bekende merk Fadini. Bollards worden ook wel pollers of inzinkbare palen genoemd en worden vaak toegepast als toegangscontrole voor een bedrijfsterrein, recreatieterrein of voor de afsluiting van een winkelcentrum. Wij bieden zowel automatische als handmatige bollards aan van het merk Fadini.

Deze keer lichten we de hydraulische TALOS bollard van Fadini uit. De Talos bollard is bedacht voor elke verkeerssituatie en is daarnaast het juiste antwoord op elke vraag naar beveiliging. Je kunt de bollard zowel openbaar als privé gebruiken.

Gemeenten kunnen deze inzinkbare verkeerspaal bijvoorbeeld gebruiken voor het afsluiten van drukke wegen en toeristische plekken. Dit zorgt er voor dat auto’s en vrachtwagens niet zomaar ongeoorloofd overal kunnen komen.

De varianten van de TALOS bollard

De TALOS bollard is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo heb je de keuze in verschillende soorten kleuren en materialen. Je hebt de keuze uit:

  • Gelakt staal – RAL 1028
  • Gelakt staal – RAL 7016
  • RVS 304
  • RVS 316

Daarnaast kun je kiezen voor een wanddikte van zowel 4 mm als 12 mm. Bij een aanrijding zal de huls van de bollard eerder onbruikbaar zijn bij een wanddikte van 4 mm dan bij een huls van 12 mm dik. De bollards met een wanddikte van 12 mm worden ook wel ‘gepantserde bollards’ genoemd.

Naast deze variaties zijn er ook nog de gecertificeerde anti-terrorisme bollards. Je vindt twee verschillende varianten in ons assortiment: de TALOS M30 en de TALOS M50.

De TALOS M50 is ontworpen om een vrachtwagen tegen te houden die een snelheid heeft van 75 km per uur en een gewicht van 6800 kg, of ten minste 1.680000 Joules aan energie kan weerstaan. In deze tijden is dit geen overbodige luxe. De wand van deze bollard is maar liefst 20 mm dik.

De cilinder steekt maar liefst 500 mm in een enorm zware stalen behuizing die ook nog eens in speciaal beton met speciale bewapening ingestort wordt. De verkeerspalen kunnen snel ingezet worden. De tijd om ze naar boven te sturen is ca. 4 seconden.

Geïnteresseerd in één van de TALOS bollards? Neem dan contact op met één van onze verkopers.

Fadini TALOS hydraulische verkeerspaal/bollard

Art.nr: 94-
Vanaf 4.146,60
Bekijk opties

Fadini TALOS M30 hydraulische bollard – H= 800 mm – Ø275 mm – 12 mm – RAL 7016

Art.nr: 9682L
Prijs op aanvraag

Fadini TALOS M50 hydraulische bollard – H= 1000 mm – Ø275 mm – 20 mm – RAL 7028

Art.nr: 9690L
Prijs op aanvraag