Productnieuws

FAC Radius hoekpoorten in beeld

Sinds enige tijd voeren wij de hoekpoort kits van FAC in ons assortiment. Een hoekpoort is een poort die door een hoek kan schuiven. Deze hoekpoorten zijn uitstekend te automatiseren met één van de schuifpoortmotoren uit ons assortiment.

Het is technisch niet mogelijk om de hoekpoort vrijdragend te maken. Door gebruik te maken van speciale wielen, die meedraaien met de bocht van het rail, kan bijvoorbeeld in een smalle en diepere ruimte eenvoudig een poort gemonteerd worden. Dit kan natuurlijk ook als garagedeur met dichte panelen functioneren. De sets onderdelen voor hoekpoorten zijn er in twee versies.

Het rail voor de hoekpoort is leverbaar in een radius van 0,5 meter en 1 meter. Het bijbehorende rail heeft een diameter van 16 mm bij het deel waar de wielen over rollen.

Naast een set voor de hoofdvleugel hoort een kit voor de volgende poortvleugels. Deze kit heeft een roterend wiel. De wielen van de hoofdvleugel zijn vast, omdat dit deel niet om de hoek schuift. Tevens moet er een recht deel zijn omdat veel poorten geautomatiseerd moeten worden. De poort kan beveiligd worden met fotocellen en contactlijsten. Het is namelijk ten alle tijden nodig om veilige producten te leveren.

Daarnaast is het ook belangrijk om de constructie goed door te denken, met name op de stabiliteit van de poort en de automatisering. Het materiaal van de FAC hoekpoort is elektrolytisch verzinkt.

Werking van de FAC Radius hoekpoort

Een praktijkvoorbeeld van een hoekpoort met FAC onderdelen. Deze poort is door een zeer gewaardeerde klant van ons gemaakt.