Winkelcentra of bioscoopcomplex

Winkelcentrum inclusief bioscoop, restaurant, snoepwinkel, kledingwinkel etc. met een gemeenschappelijke parkeerplaats of -garage.

Het probleem

Hoe kun je betaald parkeren toepassen zónder (potentiële) klanten af te schrikken?

Hoe kun je verschillende parkeertarieven combineren? Bioscoopgangers hebben recht op 1 uur gratis parkeren, andere klanten hebben recht op 30 minuten gratis parkeren. Niet-klanten moeten vlak na het moment van inrijden al betalen.

De oplossing

Website

Boek een ticket voor de bioscoop.

Prioritaire inrijstrook

Scan de kentekenplaat, smartphone of filmticket.

Winkels & restaurants

Verleng de gratis parkeerperiode voor winkelende klanten.

Betaalzuil

Verminderd tarief dankzij gecummuleerde gratis periodes.

Scenario voor bioscoopbezoekers

Mensen die een ticket via internet kochten, scannen hun elektronische (smartphone) of geprinte barcode aan de “Express inrijzuil”. Andere bioscoopklanten nemen een kaartje aan een “reguliere” inrijzuil en kopen vervolgens een filmkaartje bij de kiosken of aan de kassa’s in het gebouw van de bioscoop. Ze ontvangen dan een bioscoopticket met een DAS-barcode die een parkeerkorting van bijvoorbeeld 1 uur heeft.

De bioscoopklanten kunnen hun gratis parkeertijd verlengen door hun bioscoopticket te scannen aan de (offline) Barcode Updaters van alle andere winkels in het winkelcentrum. De bioscoopklanten (en niet-klanten) die langer blijven dan toegestaan, scannen hun meest recente ticket aan de betaalzuil en kopen een uitrijticket dat rekening houdt met de eventueel geaccumuleerde gratis tijd.

Alle andere klanten (winkels, restaurants etc.)

Alle andere klanten nemen een ticket aan een inrijzuil. Ze kunnen telkens hun gratis parkeertijd verlengen wanneer ze hun meest recente barcodeticket scannen aan een (offline) Barcode Updater in een winkel.

Voordat ze de parkeerplaats verlaten, scannen ze hun meest recente barcode aan de betaalzuil, betalen indien nodig een saldo of krijgen een gratis uitrijticket dankzij de gecumuleerde gratis tijd.