30 jaar ervaring Gratis verzending vanaf €250,- excl. btw Snelle levering Beoordeeld met een 9.3
Home > Kennisbank > Poort automatisering > Hoe kun je je garagedeur openen met telefoon?
Hoe kun je je garagedeur openen met telefoon?

Hoe kun je je garagedeur openen met telefoon?

Inhoudsopgave

Je garagedeur openen met telefoon: wellicht leek het vroeger nog iets uit science fiction, zelfs toen we allemaal nog handzenders gebruikten om hetzelfde te doen. Nu we echter allemaal smartphones hebben en ondertussen ook allemaal in smarthomes beginnen te wonen, is het niet vreemd dat we onze telefoons op steeds meer manieren willen inzetten om onze levens te vergemakkelijken.

In dit artikel bespreken we hoe jij je garagedeur kunt automatiseren zodat deze vervolgens met behulp van je telefoon te bedienen is. Eerst kijken we hiervoor kort naar de automatisering van de garagedeur zelf, vervolgens kijken we naar hóe je je garagedeur kunt openen met je telefoon.

Automatiseer je garagedeur en open 'm met een telefoon!

Een garagedeur openen met telefoon is niet mogelijk zolang die deur in kwestie niet is geautomatiseerd. Mocht dit bij jou nog niet het geval zijn, weet dan dat je in principe twee opties hebt voor poortautomatisering: of je kiest voor een gespecialiseerde garagedeuropener, of je gaat voor een lineaire poortopener, die de deur als een poort openzwaait. Garagedeuropeners zijn geschikt voor de meeste garages met een roldeur, terwijl lineaire poortopeners enkel passen bij garagedeuren die op traditionele wijze openzwaaien.

In dit artikel zullen we niet dieper ingaan op dit onderwerp; tenslotte vraag je je vermoedelijk hoofdzakelijk af hoe je garagedeur openen met je telefoon precies zou werken.

Hoe kun je je garagedeur openen met telefoon?
De Comunello RAMPART garagedeuropener in actie.

Zo kun je je telefoon gebruiken om je garagedeur te openen

Ervan uitgaande dat er al automatisering heeft plaatsgevonden, kun je je garagedeur op twee verschillende manieren openen met je telefoon: met een Bluetooth- en WiFi-opener of met een GSM-module. Hierbij functioneert je telefoon als pulsgever en kun je je garagedeur vanaf welke locatie dan ook openen, zolang je toegang hebt tot een Bluetooth-, WiFi- of mobiel netwerk.

Met een bluetooth- en wifi poortopener

De meest geavanceerde manier om je garagedeur te openen met je telefoon is door middel van een bluetooth- en wifi opener, zoals de Remootio3. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van zowel Bluetooth als WiFi om naadloze communicatie tussen je telefoon en garagedeur mogelijk te maken. Via de smartphone-app kun je je garagedeur met één druk op de knop openen, ongeacht waar je je bevindt. De enige voorwaarde is natuurlijk dat je toegang hebt tot Bluetooth of WiFi.

Met een (4G) GSM module

Een alternatieve benadering voor het openen van je garagedeur met je telefoon is via een GSM module. In dit geval bel of sms je naar een specifiek nummer om een signaal aan je garagedeur af te geven, zodat deze zich op afstand opent. Dit betekent dat je je garagedeur ook zonder WiFi-verbinding met je telefoon kunt blijven bedienen.

Mocht een GSM module enigszins verouderd klinken, dan kan het goed zijn om te weten dat deze toestellen tegenwoordig meestal over 4G-compatibiliteit beschikken. Je kunt dus ook gebruikmaken van mobiel internet en bent niet gebonden aan een directe WiFi-verbinding. Ook voor deze optie valt dus veel te zeggen, afhankelijk van je behoeften en budget. Vanuit meest letterlijk perspectief zal de GSM module dan ook het beste aansluiten op de vraag: ‘Hoe kan ik mijn garagedeur openen met mijn telefoon?’.

TELL WiFi module Gate Control PRO 1000 – Inclusief app – 1000 gebruikers

Art.nr: 707586
299,-
Bestel nu

TELL OPEN.ioting WiFi Smart Gate Opener – Voor poort, garagedeuren & slagbomen

Art.nr: 707591
189,-
Bestel nu

TELL 4G GSM module Gate Control PRO 20 – Inclusief app – 20 gebruikers

Art.nr: 707579
268,-
Bestel nu

Je garagedeur openen met je telefoon? Geran Handel B.V. maakt het mogelijk!

Bij Geran Handel B.V. begrijpen we dat jouw comfort én veiligheid altijd op de eerste plaats moeten komen, ook wanneer je op zoek bent naar slimme automatiseringsoplossingen die jouw leven een stukje gemakkelijker moeten maken. Daarom zijn de producten in ons assortiment specifiek door ons uitgekozen om eenvoud en beveiliging te combineren en jou de beste poortautomatisering te bieden.

Neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice voor meer advies over de beste manieren om het openen van jouw garagedeur sneller en slimmer te maken. We bespreken dan graag de verschillende mogelijkheden met je en helpen je graag bij het realiseren van een garagedeuropener project. Dan hoeft jouw klant binnenkort alleen nog maar op de knop te drukken en z’n auto de garage binnen te rijden. Je garagedeur openen met je telefoon: samen maken wij het mogelijk!

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.
De waardering van geran.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1048 reviews.