Toegevoegd aan je winkelwagen

Krullen C en S

Sierkrullen

Het assortiment sierkrullen en ringen is enorm uitgebreid. Een ring bijvoorbeeld hebben wij leverbaar in heel veel verschillende maten en modellen (rond, ovaal en vierkant). Als u de gesmede ring naar uw keuze niet in ons standaard assortiment kunt vinden, neem dan even contact met ons op zodat wij de juiste ring voor u kunnen produceren. Naast de gewone ronde ringen hebben wij ovale ringen of ook wel 'ovalen' genoemd. Deze ovale ringen leveren wij uit het assortiment van Grande Forge. Bij Grande Forge worden deze ovalen warm gesmeed, zodat er een een kleine ruimte tussen in de ring ontstaat. Dit geldt ook bij de ronde ringen uit het Grande Forge assortiment. De standaard ringen uit ons assortiment worden koud gesmeed waardoor de uiteinden strak tegen elkaar zitten. Dit zijn over het algemeen heel mooie 'blanke' ringen, zonder walshuid. De ringen van Grande Forge hebben meer walshuid.

Een stalen ring wordt gemaakt van platte strip 20*6 of een andere maat of van rond 10 of rond 12 mm. De grootste en zwaarste S-krul heeft een lengte van zo'n 2000 mm en is gemaakt van massief materiaal 50*25 mm. Deze ringen van rond materialen zijn koud gesmeed en hebben daarom ook weinig of geen walshuid. 

Gesmede delen

Het grote assortiment sierkrullen komt voornamelijk uit het assortiment van Grande Forge. Het verschil tussen de Grande Forge krullen en de standaard ringen zit 'm voornamelijk in het gesmede uiteinde. Grande Forge 'S' en 'C' krullen worden 'waaiervormig' uitgesmeed en zijn aan het uieinde iets mooier rond doorgesmeed. De standaard krullen zijn iets hoekiger en hebben een meer 'rechte' uitsmeding.

Naast de standaard sierkrullen kan elke gewenste krul door ons geleverd worden. Uiteraard zit er dan levertijd op de krullen en ringen. 

Bij onbehandelde metaalproducten kunnen kleurverschillen, roestvorming, vet/olie of afwijkingen in maatvoering optreden (dit geldt ook voor onbehandelde trapspijlen). Reclamaties hierover kunnen niet in behandeling worden genomen.


Wij werken met topproducten van de volgende leveranciers:

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk merkenbouwers