Wielen voor vrijdragende poorten

Onze wielen voor vrijdragende poorten zijn leverbaar in allerlei soorten en maten. De wielen voor een vrijdragende schuifpoort rollen binnen in het bijbehorende rail.

Toont alle 2 resultaten

Aantal zichtbaar: 32 16

Comunello wielstelsel set – Voor vrijdragende poort – Met tandlat

Art.nr: CGS-500.8
721,541.920,10
873,06-2.323,32 Incl.btw

Wielstelsel vrijdragende schuifpoort

Art.nr: 250-
179,62543,95
217,34-658,18 Incl.btw

Wielen vrijdragende poorten kopen?

Ook voor vrijdragende poorten is er een ruim assortiment aan wielen. De wielen voor een vrijdragende schuifpoort rollen binnen in het bijbehorende rail. Deze wielen zijn uiteraard gelagerd en zijn kantelbaar. Voor het goed laten functioneren van een vrijdragende schuifpoort heb je altijd 2 wielensets nodig met daarbij 2 of meerdere geleidingswielen.

De wielen voor vrijdragende schuifpoorten zijn er in 3 maten, de mini, piccolo en grande versie. De verschillende versies staan voor ‘klein, middel en groot’. Dit heeft alles te maken met de vrijdragende doorgang van de poort en het gewicht.

Om een geautomatiseerde vrijdragende schuifpoort goed de laten functioneren, is het belangrijk om gelagerde wielen te gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste afstand tussen de wielensets te houden. Veel poortopeners hebben ingebouwde obstakeldetectie, dat ervoor zorgt dat de poort stopt met bewegen wanneer er iets of iemand in de doorgang van de poort staat.

Comunello, de fabrikant van deze wielen, heeft een mooie tool ontwikkeld die precies uitgerekend wat de afstand van de wielensets moet zijn. Bijvoorbeeld of je een 5- of 8- wiels stelsel nodig hebt en wat de afmeting en het gewicht van de fundatie moet zijn. Deze calculatie is via de verkopers van Geran aan te vragen.