Toegevoegd aan je winkelwagen

Hemelvaartsdag - gesloten

Auke Baan

In verband met Hemelvaartsdag zijn wij donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei gesloten. Maandag 25 mei hopen wij weer voor u klaar te staan.

Hemelvaart. In veel landen een officiële vrije dag, o.a. in Nederland, Duitsland (ook Vatertag), België en Frankrijk.
Op donderdag de veertigste dag na Pasen vieren christenen de hemelvaart ('Ascensionis Domini') van Jezus Christus. Het is de veertigste dag na Zijn opstanding uit het graf en tien dagen voor Pinksteren (nederdaling van de Heilige Geest).

Zoals er veertig dagen zitten tussen Aswoensdag en Pasen, zo zitten er ook veertig dagen tussen Jezus' herrijzenis met Pasen en Hemelvaartsdag, toen Hij zich volgens de Bijbel voor het laatst aan zijn volgelingen toonde. In religieuze kringen wordt dit meestal alleen met een kerkdienst gevierd.
Tot de vierde eeuw na Christus was Hemelvaart geen apart feest. De herdenking van de hemelvaart van Christus naar Zijn Vader in de hemel was slechts een van de onderdelen van het Pinksterfeest. Hemelvaart werd gevierd op de vijftigste dag na Pasen.

In de vijfde eeuw werd Hemelvaartsdag een apart feest. In de middeleeuwen ontwikkelde het feest zich tot het afsluitende feest van de paasperiode. Dit werd gesymboliseerd in het doven van de paaskaars op Hemelvaartsdag.
Pasen (Jezus' verrijzenis), Hemelvaart (Jezus' verheffing aan Gods rechterhand) en Pinksteren (nederdaling van de Heilige Geest) vormen een fundamentele eenheid. Verrijzenis, hemelvaart en zending van de Geest drukken een en hetzelfde heilsgebeuren uit.

Nieuws

Werk in uitvoering - Lineaire poortopener

Deze week hebben onze monteurs een knap staaltje werk afgeleverd in Arnhem. Ze hebben de hydraulische Kit Hindi 880 poortopener van Fadini gemonteerd en in werking...

EN 179 gecertificeerd anti-paniekslot - In beeld

Met trots mogen wij u mededelen dat het anti-paniekslot LPKQ40U2M2 van Locinox vanaf nu EN 179 gecertificeerd is, in combinatie met de SAKLQF2! Dit...

Nieuw! Poortscharnieren & meer

Ontdek de nieuwe poortscharnieren van Comunello, de IP66 drukknop en de verschillende tussenplaten voor de Modulec slotvanger. Comunello poortscharnieren Deze...

Terug naar het nieuwsoverzicht
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk merkenbouwers